Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 19. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Azt kaptuk, ami várható volt. Semmit.

Azt kaptuk, ami várható volt. Semmit.

A testületi ülésen sem derült ki semmi a jegyző távozásáról.

A tegnapi testületi ülés előtt a polgármester szűkszavú tájékoztatást adott a jegyző távozásáról, a képviselők nem is kérdezhettek. Elmondta, hogy a lemondás egyoldalú jognyilatkozat, nem tehetett mást, mint elfogadta. A polgármesteri hivatal ugyanolyan színvonalon, a csornai polgárokért végzi a munkáját.

Dani Richárd képviselő az ülés végén kérdezhette a jegyző távozásáról a polgármestert. Elmondta, hogy bízott benne, hogy két és fél hét után végre választ kap a kérdéseire. Ezek nem csak az ő kérdései, hanem a város kérdései. Más ügyben még soha ennyien nem keresték, nem tettek fel neki kérdéseket. Talányos volt a lemondás másnapján kiadott két mondatos közlemény. Az úgy fogalmazott, mintha a volt jegyző asszony már nem lenne a hivatal állományában, Németh Dóra állítása szerint azonban ő még március végéig állományban van. Mi az igaz? Ha állományban van, miért mentették fel teljes időre a munkavégzés alól az év legkeményebb időszakában, a költségvetés készítése közben? Ez alatt a két hónap alatt munka nélkül veszi fel a fizetését.

Dr Bónáné dr Németh Katalin polgármester azzal kezdte a válaszát, hogy szerinte épp az imént nyugtatta meg a várost. Azt állította, senki nem mondta, hogy azonnali hatállyal távozott a jegyző. Nem tudja, milyen titkok elárulását várják tőle. Őt eddig bárki megkérdezte, ugyanezt elmondta. Más helyett nem nyilatkozhat egy egyoldalú lemondás okáról. Ha valaki el akar menni, jobb őt elengedni, és pótolták a hiányát. Senki nem engedte el, (?) lemondási idejét tölti, Németh Dóra állományban van, a megbízott jegyző asszony végzi a munkát, a jegyzői pályázat pedig ki van írva. Ebben az ügyben szerinte egy politikai hangulatkeltés zajlik, amire nem kell, hogy ő reagáljon. Itt minden jogszabály alapján történt.

A polgármester úgy érzi, megnyugtatta a várost. Ilyen kevés szövegbe ilyen sok hamis állítást beletuszkolni kommunikációs bravúr. Mi az, hogy nem mondták, hogy azonnali hatállyal mondott le? A két mondatos sajtóközleményük szó szerint azt mondta, „február 1-i hatállyal” Február elsején ez nem azonnal van? Mi az, hogy nem tehetett mást? Ha felelősen gazdálkodik az önkormányzat pénzével, ragaszkodik a munkavégzéshez. Tegye fel a kezét az a vállalkozó, az a munkaadó, aki a legnagyobb munka idején lelépni akaró dolgozótól nem várja el, hogy ameddig jogilag lehetséges, végezze a munkáját, dolgozzon meg a pénzéért. Egyik mondatában azt állította a polgármester, ha valaki el akar menni, jobb őt elengedni, a következőben meg azt, hogy a jegyzőt senki nem engedte el. Eldönthetné végre! Mi az, hogy bárki kérdezte, mindenkinek ezt mondta? Szigorú hírzárlatot rendeltek el, senkinek semmit nem mondtak. Minden sajtó minden megkeresését elutasították, vagy válaszra sem méltatták. Mi az, hogy politikai hangulatkeltés zajlik? Lemond a jegyző, és összesen egy két mondatos sajtóközleményre és hírzárlatra futja. Ráadásul a sajtóközlemény első mondata nem is igaz. A város kérdezget és találgat, mert információt nem kap. A jegyzőügy óta megduplázódott az Inforábaköz olvasottsága. Február 1, a jegyző lemondása óta 116.029 látogatást tettek az oldalunkon, 18 nap alatt ez annyi, mint máskor a legjobb hónapunkban. A város továbbra is kérdezni és találgatni fog, mert nem kapott választ jogos kérdéseire, ami aztán még vadabb pletykák elterjedését eredményezi.

Bizonyságképpen itt egy fénykép a google analitikájáról, ami a látogatások számát mutatja. A látogatások száma meg az érdeklődést. Ez nem politikai hangulatkeltés, hanem a titkolózás és az őszinteség teljes hiánya miatti kielégítetlen kíváncsiság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!