Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 20. 14:19, hétfő | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Babos a legjobb 100 küszöbén

Babos a legjobb 100 küszöbén

A remek bogotái szereplés hatására Babos Tímea a 107. helyre jött fel a WTA világranglistáján, és egy jó monterreyi szerepléssel már a jövő hétfőn betörhet a Top100-ba.

Az elődöntő jelentette a végállomást Babos Tímea számára a 220 ezer dollár összdíjazású bogotái WTA-tornán. A Felix Promotion sportmenedzser irodával együttműködő magyar tehetség 6:2, 6:3-ra kapott ki az orosz Alekszandra Panovától, de így is élete legjobb eredményét könyvelhette el. „Köszönöm szépen az egész heti drukkolást es a sok-sok gratulációt. Sajnálom, hogy nem sikerült, de azért így sem volt rossz hetem. Ma a szervám cserben hagyott, és nélküle sajnos nem tudtam partiban maradni Panovával” – írta a találkozó után Facebook-oldalán Timi.

Babos remek kolumbiai szereplése a világranglistán is éreztette hatását, hiszen a magyar játékos 26 helyet előrelépve már a 107. a WTA-nál, ami karriercsúcs a számára. Ezzel a helyezéssel honfitársaink között a második, csak a 68. helyre rangsorolt Arn Gréta áll nála előkelőbb helyen.

De ezzel még nincs vége a jó híreknek! Az eredeti tervekkel ellentétben Serena Williams nem áll rajthoz a Monterreyben hétfőn kezdődő 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornán, bokasérülése ugyanis nem jött rendbe. Williams visszalépése pedig azt jelenti, hogy utolsóként Babos Tímea is felfért a főtáblára, ráadásul a sorsolása sem rossz, hiszen a mexikóiak szabadkártyás játékosával, Ximena Hermosóval találkozik az első körben. A szabadkártyás nyitó ellenfél pedig Bogotában is szerencsét hozott…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.