Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2014. Május 23. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Baloldali fordulatra van szükség Európában

Baloldali fordulatra van szükség Európában

Mesterházy Attila és Kránitz László sajtótájékoztatója Sopronban.

Sajtótájékoztatót tartott tegnap, majd utána a megye párszervezeteinek vezetőivel konzultált Sopronban Mesterházy Attila az MSZP elnöke és a Kránitz László a párt megyei elnöke.

Mesterházy Attila mindenekelőtt a vasárnapi EP választás fontosságát hangsúlyozta. Kérte, hogy minél többen menjenek el szavazni, mert a választásoknak komoly tétje van. Nem mindegy, hogy milyen irányba megy tovább az az Európa, ahova mindig vágytunk, és amelyiknek 10 éve teljes jogú tagja vagyunk. Kifejtette, hogy az MSZP Európa politikájával kifejezetten középen áll. A két szélsőség a kormánypárt a folyamatos és értelmetlen vitákkal és ki tudja ki ellen vívott "szabadságharccal", a másik szélsőség a szélsőjobb, aki szíve szerint kivezetné az országot az Unióból. EU zászlót éget, vagy épp kidobja a parlament ablakán. Ki az igazi magyar? Az, akinek a felheccelt hívei a nyílt utcán leköpik a határon túli magyarság egyik képviselőjét?

- Európának baloldali fordulatra van szüksége, amire most meg is van az esély. A baloldali fordulat meghozza a 25 év alatti fiatalok munkanélküliségének megszüntetését, a megszorítások helyett munkahelyteremtéssel kezelt válságot és a nők számára az egyenlő munkáért egyenlő bért. - fejtette ki a pártelnök.

Kránitz László kiemelte, hogy az országnak is fontos, hogy az MSZP maradjon a legerősebb ellenzéki párt. Ez javítaná a Magyarországgal szembeni bizalmat, amit a kormány politikája, a Jobbik jelöltjével szembeni kémvád már erősen megtépázott. Ez a megyében élőknek is kiemelten fontos. Rengetegen dolgoznak Sopron, Mosonmagyaróvár környékéről és a Rábaközből Ausztriában. Egy esetleges kilépéssel az ő szabad munkavállalási lehetőségük is megszűnik, elveszítik megélhetésüket. Mihez kezdenének a rábaközi gazdák az EU földalapú támogatásai és gépvásárlási támogatásai nélkül? Az MSZP ezt a szélsőségek nélküli józan Európa politikát képviseli.

Címkék: európa, mszp, választás

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 30. 16:00, szerda | Helyi

Kóny önkormányzata a díszkivilágítás költségeit inkább a kónyi gyerekek ajándékozására fordítja

Döntött a képviselő-testület.

2022. November 30. 12:59, szerda | Helyi

Elismerést és jutalmat kaptak a betörőt feltartóztató enesei polgárőrök

Elfogyott otthon az alkohol, betörésből akarta pótolni.

2022. November 30. 09:00, szerda | Helyi

Féláron utazhatunk vonattal az adventi vásárokba

Válasszon: Sopron, Szombathely vagy Győr!

2022. November 29. 16:00, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt köröz a rendőrség egy csornai férfit

A körözött személy fotója a hírben található.