Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. November 29. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Baltával támadt a sértettre és a kocsijára

Baltával támadt a sértettre és a kocsijára

Vádat emeltek ellene emberölés bűntett kísérlete miatt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott egy 55 éves harkai lakos ellen, aki az utcán baltával támadt rá egy férfira.

A nyomozás adatai szerint 2015. december 15-én 21 óra körül a sértett hazafelé tartott kisteherautójával, amikor Harka egyik mellékutcájában nem tudott továbbhaladni, mert akadályt talált az úton. A járműből kiszállva elkezdte félrepakolni az úttesten lévő gerendákat és kidobott háztartási elektronikai eszközöket. Ekkor az egyik ház mögül kiabálva rohanni kezdett felé a gyanúsított, miközben egy fejszét tartott a kezében. Az 55 éves B. I. helyi lakos a sértett felé dobta a baltát, ami elől a férfi elhajolt, így a szerszám fejmagasságban az autója oldalának csapódott. Ezután még kétszer sújtott le a dühöngő férfi a kocsira, majd dulakodott a sértettel, aki ennek következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A gyanúsított ezután a bántalmazást abbahagyta és bement a házába. A megtámadott sofőr ekkor felhívta a fiát, aki értesítette a rendőrséget a történtekről.

A járőrök B. I. 55 éves harkai lakost a helyszínen elfogták, és előállították a Soproni Rendőrkapitányságra. A gyanúsított kihallgatásakor beismerte tettét. A büntetőeljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a támadás módja és eszköze alkalmas lett volna halálos sérülések okozására. A megyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottal szemben emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.