Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 31. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Bangkokba utazott a debreceni különleges orvosi- és mentőcsoport

Bangkokba utazott a debreceni különleges orvosi- és mentőcsoport

A bangkoki árvizek sérültjeinek nyújt segítséget a helyszínen a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Különleges Orvos- és Mentőcsoportja - közölte Késmárky András, a DEKOM elnöke szombaton.

Vasárnap helyi idő szerint 11:30-kor érkeztek meg a bangkoki repülőtérre, ahol a thai kormány orvoscsoportjának egyik vezetője várja őket, és azonnal bekapcsolódnak a segítségnyújtásba.

Csapatuk speciális felkészültsége okán akár a víz közepén, egy gumicsónakban is komoly segítséget tudnak nyújtani a rászorulóknak, ezért kérték, olyan helyre irányítsák őket, ahol nincs vagy ahová csak igen kevés egészségügyi szakdolgozó, orvos, technikai mentő jutott el - emelte ki Késmárky András.

Az ott élők kitelepítésében, majd az ideiglenes egészségügyi ellátórendszer felállításában és minél több beteg ellátásában szeretnének segítséget nyújtani - jegyezte meg a DEKOM vezetője.

Hozzávetőleg harmincmillió forint értékben orvosi-, diagnosztikai berendezéseket, gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket, továbbá több műholdas kommunikációs berendezést visznek magukkal Thaiföldre. Az előzetes tervek szerint nyolc-tíz napig dolgoznak Bangkokban, de ha szükséges meghosszabbítják a missziót, és növelhetik is a mentőcsapat létszámát - mondta el az MTI-nek Késmárky András.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.