Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Február 23. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Bankfiókokat és bevásárlóközpontokat fenyegettek meg robbantással Moszkvában

Bankfiókokat és bevásárlóközpontokat fenyegettek meg robbantással Moszkvában

Több, mint 700 bankfiókot valamint 20 üzletet és bevásárlóközpontot fenyegettek meg robbantással az elmúlt két nap folyamán Moszkvában és az orosz főváros közelében - közölte pénteken a TASZSZ hírügynökség.

Hasonló fenyegetés ért továbbá 14 iskolát, két állami intézményt és három lakóházat is. Mindegyik bombariadó hamisnak bizonyult.

Tavalyelőtt Oroszország-szerte több millió embert kellett kimenekíteni nyilvános helyekről hasonló, robbantásos merényletre figyelmeztető, külföldről érkezett telefonhívások miatt. A riasztások akkor is hamisnak bizonyultak. A fenyegetések idén januárban újrakezdődtek.

Az RBK gazdasági napilap szerint amíg 2017-ben a fenyegetések rendre telefonon, előre felvett hangüzenetben érkeztek, addig idén a bűnözők e-mailt részesítették előnyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.