Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. December 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

BÁV karácsonyi aukció: kelendőek voltak az ékszerek és az ezüsttárgyak

BÁV karácsonyi aukció: kelendőek voltak az ékszerek és az ezüsttárgyak

Élénk érdeklődés mellett a legtöbb tárgy vevőre talált a BÁV kétnapos karácsonyi aukcióján. A nagyszámú közönség előtt zajló árverés bővelkedett izgalmas licitekben, az értékes ékszerek és művészi ezüstremekek közül jó néhány a kikiáltási ár többszöröséért kelt el.

Az igényesen összeállított, gazdag választék az ünnepi ajándékot keresők, a gyűjtők és befektetők számára egyaránt vonzó volt. Az első napon az impozáns ékszerkínálat a néhány tízezrestől a milliós nagyságrendig terjedt, és valamennyi árkategóriában kelendő volt. Ezúttal is elsősorban a briliáns ékszerek voltak a legkeresettebbek, egy-egy nagy értékű és ritkaságszámba menő darabért heves küzdelem folyt, melynek végén a kikiáltási ár a többszörösére emelkedett. Jól fogytak a történeti ékszerek, a hagyományos és modern stílusú példányok egyaránt. Kiemelkedő volt az érdeklődés az art deco ékszerek iránt, egy 1930 körül készült melltű háromszoros áron, közel kétmillió forintért talált gazdára. Csaknem ugyanennyiért kelt el egy csodálatos brillel díszített, fehér arany női gyűrű. Élénk volt a kereslet a márkás órák iránt is, a csúcsleütést egy egyedi férfi Cartier karóra érte el, ugyancsak kétmillió körüli áron.

Kiemelkedő sikerrel zárult a második napon az ezüsttárgyak árverése, a bőséges kínálat csaknem száz százalékban gazdára talált, amiben jelentős szerepe volt a jól megállapított kikiáltási áraknak. Egyformán kelendőek voltak a nagyobb értékű használati és dísztárgyak és a kisebb ajándéktárgyak. A választék bővelkedett művészien megmunkált kínálótálakban, cukordobozokban, ünnepi alkalmakhoz méltó felszolgáló tálcákban. Élénk volt az érdeklődés az antik ezüst ötvösremekek iránt is, és főleg a gyűjtők licitáltak a szakértői szemek számára ritkaságnak számító darabokra. Különösen népszerűek voltak az empire stílusú tárgyak, igen szép áron kelt el egy művészien kecses kávéskanna, egy eperjesi cukordoboz és egy Pesten készült, gyönyörű gyertyatartó-pár.

A sikeres aukciós tevékenység mellett a BÁV kiemelt figyelmet fordít a magas színvonalú szakmai képzésre is. Januárban a nagy érdeklődésre való tekintettel újabb intenzív ékszerbecsüs tanfolyamot indít azok számára, akik ezen a területen kívánnak dolgozni, vagy szeretnének többet tudni a nemesfém és drágakőcsodák világáról, értékük meghatározásáról.

Címkék: aukció, báv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére