Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 08. 14:13, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Beárnyékolt a kanadai munkaerőpiac

Beárnyékolt a kanadai munkaerőpiac

Kanadában a várakozások szerint a foglalkoztatottak létszáma 15-20 ezer fővel növekedhetett szeptemberben az augusztusi 5,5 ezer fős csökkenés után. A munkanélküliségi ráta pedig 7,3 százalékon stagnálhatott.

A várakozások optimisták, ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, hiszen a szomszédos amerikai gazdaság az utóbbi hónapban meglehetősen gyengén teljesített, s a világgazdasági kilátások romlásával együtt az olajár is lemorzsolódott, amely a kanadai munkaerőpiaci kilátásokat beárnyékolja.

A kanadai jegybank múlt havi ülésén változatlan szinten, 1 százalékon hagyta az irányadó kamatot. A kamatdöntési közleményben is óvatosabban fogalmaztak, a pénzpiaci turbulencia és a növekedési kilátások bizonytalansága miatt csökkent a monetáris élénkítés kivonásának szükségessége. A jegybank szoros figyelemmel kíséri a kanadai és a világgazdasági folyamatokat és a kockázati tényezők figyelembe vételével olyan monetáris politikai döntést hoznak a jövőben, amely összhangban van a 2 százalékos inflációs cél elérésével.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.