Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 05. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt

Bedő Albert emlékérmet kapott Kóródi Sándor a Kapuvári Erdészet igazgatója

Bedő Albert emlékérmet kapott Kóródi Sándor a Kapuvári Erdészet igazgatója

Az elismerést az OEE ünnepi közgyűlésén adták át.

Az Országos Erdészeti Egyesület (az ország legrégebbi és legnagyobb civilszervezete) 2018-évben Gyulán tartotta a sorrendben 149. éves találkozóját. Az erdészszakma képviselőinek találkozóján a fő hangsúlyt szakmai programok kapják, de ez alkalommal nyílik lehetőség arra is, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó erdészek átvehessék az ágazat kitüntetéseit.

Az OEE 2018. évi vándorgyűlésének első napján, az ünnepi közgyűlésen adták át az ágazat rangos elismerésének számító Bedő Albert Emlékérmet Kóródi Sándornak, a KAEG Zrt. Kapuvári Erdészet erdészeti igazgatójának.

Kóródi Sándor erdőmérnöki diplomájának megszerzése után szakmai munkáját 1980-ban kezdte, és pályafutása során többféle területen volt alkalma felkészültségét bizonyítani. Dolgozott mint fahasználati műszaki vezető, irányította a kapuvári fűrészüzemet, mellékfoglalkozásként ellátta a fertődi termelőszövetkezet 260 ha erdejének szakmai irányítását, és amikor arra volt szükség, oktatott fakitermelési szakmai ismereteket is. Készített több jelentős erdőértékelési munkát és erdészeti tervet. Nyolc évig volt erdőfelügyelő, és - miután saját kérésére megvált a KAEG Zrt. vezérigazgató helyettesi posztjától,- 2010-től tölti be a kapuvári erdészetigazgatói posztot.

Kóródi Sándor méltán kapta ezt az elismerést, - hisz szakmai helytállása mellett - már szakközépiskolás korától aktív, tevékeny tagja Országos Erdészeti Egyesületnek. Kezdetben a Rábaközi Erdészetnél egyesületi összekötőként szervezett tanulmányutakat, szakmai programokat, és jó házigazdája volt az erdészethez érkező társerdészeti szakmai csoportoknak és a külföldi szakmai delegációknak is. A Győri Erdőgazdasági Helyi Csoportjában 2006 óta tölt be választott tisztségeket: küldött, majd 2010-től a helyi csoport elnöke. Elnökként nemcsak protokoll szerepet vállal, de aktívan részt vesz a programok szervezésében. Szívén viseli a nyugdíjas tagok sorsát, és kegyelettel gondoskodik az elhunyt tagtársak emlékének megőrzéséről is. Az egyesületi csoport és személyes szervezése mellett zajlik az általa vezetett erdészetnél több, évente megrendezésre kerülő társadalmi esemény. Azonban nem csak a helyi, de az országos erdészeti programok szervezésében is jeleskedik, hisz pl. 2010-ben fő szervezője volt a győri Országos Erdészeti Sportnapnak, majd 2017-ben az Erdésznők Országos Találkozójának. Fontosnak tartja az erdészeti szakmai és egyesületi múlt emlékeinek feltárását, összegyűjtését, rendszerezését. Társ-szerkesztője a megjelenés előtt álló, a kisalföldi erdőgazdálkodás szervezetét és személyzetét bemutató kötetnek.

A kapuvári helyi közélet aktív és megbecsült résztvevője. A Fertőszentmiklósi Férfi Dalkör tagja, alelnöke a Soproni Erdész és Faiparos Öregdiákok Baráti Körének. A Győr-Moson-Sopron megyei vadászkamara küldötte, a Magyar Vadászati Védegylet Soproni Tájegységi Vadászszövetségének elnöke.

Széleskörű szakmai és társadalmi aktivitásával, példamutató emberi magatartásával szakmája ismertségét segíti elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?