Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 19. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Bedrogozott embercsempészeket fogtak a kapuvári rendőrök

Bedrogozott embercsempészeket fogtak a kapuvári rendőrök

Kábítószer hatása alatt álló magyar fiatalok kíséreltek meg Ausztriába csempészni két szír állampolgárt.

A Kapuvári Rendőrkapitányság besoztottjai 2015. február 18-án 21 óra 25 perc körüli időben a 85-ös számú főúton ellenőriztek egy magyar hatósági jelzésű személygépkocsit. A rendőrök megállapították, hogy a járműben utazó öt férfi közül kettő szír állampolgár nem rendelkezett magyarországi jogszerű tartózkodással és a schengeni tagállamokba történő továbbutazás feltételeivel. A külföldiek elmondták, hogy az egyik férfinek euróban fizettek azért, hogy őket Ausztriába szállítsa.

A rendőrök a migránsok jogellenesen külföldre szállításához segítséget nyújtó magyar férfiakat és a két külföldit a rendőrkapitányságra előállították. Az egyenruhásoknak gyanússá vált, hogy a fiatalok zavartan viselkednek, összefüggéstelenül, idegesen válaszolnak a feltett kérdésekre. A járőrök az intézkedés alá vontakkal szemben drogtesztet alkalmaztak, melyek mindegyike pozitív eredményt mutatott.

A Kapuvári Rendőrkapitányság a gépjárművet vezető 21 éves halásztelki férfi ellen kábítószer birtoklás vétsége és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, továbbá vezetői engedélyét az intézkedők a helyszínen elvették.

A 21 éves peresztegi férfi ellen kábítószer birtoklás vétség, a 23 éves szigetszentmiklósi lakos ellen kábítószer birtoklás vétség és embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból