Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2018. December 20. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Bogyoszló Önkormányzat

Befejeződött Bogyoszlón az óvoda épületenergetikai korszerűsítése

Befejeződött Bogyoszlón az óvoda épületenergetikai korszerűsítése

A vissza nem térítendő támogatás 24,5 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

Az európai uniós beruházás során a Bogyoszlói óvoda épülete került korszerűsítésre, így a 24,5 millió forintos beruházásnak köszönhetően Bogyoszló Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani.

Az óvoda épülete nem felelt meg a hatályos energetikai elvárásoknak, ezért az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése érdekében az épület homlokzat-, tetőfödém szigetelése, nyílászárók cseréje, és akadálymentesítés valósult meg, továbbá kondenzációs kazán került beépítésre.
Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmény energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a fenntartónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Bogyoszló Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületeken a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat. A beruházás további pozitív hozadéka a településkép javulása.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 09:00, szerda | Helyi

Hagyományőrző íjászversenyt rendeznek Sopronnémetiben

Gyalogos és kenus íjászat.

2021. Június 22. 14:00, kedd | Helyi

Előadássorozat a szenvedélybetegségek megelőzéséről

A szervezők kérik, hogy az előadás megkezdése előtt 15-30 perccel érkezzenek a gördülékeny regisztráció érdekében.

2021. Június 22. 11:16, kedd | Helyi

A legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendeltek el

Csütörtök éjfélig biztosan érvényben marad.

2021. Június 22. 09:00, kedd | Helyi

Egyre több a szabadtéri tűz

A szabadtéri tüzek döntő többségét emberi figyelmetlenség okozza.