Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 20. 07:45, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu

Beleznay ujjára került a Pepi-gyűrű

Beleznay ujjára került a Pepi-gyűrű

Hétfő este a Mikroszkóp Színpadon adták át a legjobb fiatal komikusnak járó - idén először kiadott - Pepi-gyűrűt.

A díjat a nemrég elhunyt Böröczky József emlékére alapították, és jó kézre került, Beleznay Endre az első, aki viselheti.

Természetesen rajta kívül voltak még jelöltek, összesen öt humoristából választhatott a sajtó képviselőiből összeállt zsűri. Aradi Tibor, Erdei Sándor, Varga Ferenc József és Vida Péter nem könnyítették meg a voksolni kívánók dolgát, öt remek művész szórakoztatta az egybegyűlteket.

A rövid bevezető beszédet Schmuck Andor mondta, a győztesnek a - Tóth Mila ötvösművész által készített - díjat Szabó Attila, a Mikroszkóp Színpad ügyvezető igazgatója adta át. Sas József, korábbi igazgató pedig a Mikroszkóp Alapítvány különdíjával jutalmazta Aradi Tibort. A Nádas György vezette gálaműsor nagyszerűen sikerült, annak ellenére, hogy a színház - valamint valószínűleg az összes magyar komikus - hangulatát beárnyékolja, a legendás pesti humor jövőjét pedig kérdésessé teszi, hogy Tarlós István főpolgármester - Bereményi Géza személyében - közös igazgatót nevezett ki a Thália és a Mikroszkóp élére, gyakorlatilag összevonva a két színházat.

A gála résztvevői ennek ellenére reményüket fejezték ki, hogy az első Pepi-gyűrű átadása nem az utolsó volt egyben.

Címkék: Beleznay Endre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.