Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Június 06. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Benzin, fúró, bor, loptak mindent, amit láttak

Benzin, fúró, bor, loptak mindent, amit láttak

Vádemelés lopás miatt

A rendőrség lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy várbalogi és egy jánossomorjai férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján egy várbalogi és egy jánossomorjai betörőpáros 2015. november 11. és 2015. december 5. között több esetben is követett el bűncselekményeket Várbalogon. Elsőként 2015. november 11-én egy helyi intézmény tetőszerkezetét bontották meg azért, hogy az épület raktárába bejutva két darab 10 literes műanyag kannában tárolt üzemanyagot lopjanak el. Tíz nappal később egy helyi épülőfélben lévő családi házhoz tartozó zárt melléképület lakatpántját feszítették le. Az épületből ezután egy állványos fúrót, egy motoros lyukfúrót és egy ágvágót vittek el magukkal. A következő bűncselekményt 2015. december 5-én követték el. Ekkor egy várbalogi ház kerítésén másztak át és a pincéből 20 darab hétdeciliteres üveg italt loptak. A mosonmagyaróvári nyomozók végül elfogták D. F. 23 éves jánossomorjai, valamint T. L. 20 éves várbalogi lakosokat és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A két férfi részletes beismerő vallomást tett és helyszíni kihallgatásuk során megmutatták, hogy hol rejtették el az értékeket. D. F. a lopott tárgyak egy részét táskába, illetve zsákba rejtette, majd a háza közelében elásta a földbe. Egy másik eltulajdonított tárgyat faágakkal befedve szintén a földbe temettek el.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a két férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

Címkék: tolvaj, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása