Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2011. Október 15. 14:41, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Berki: a világbajnoki cím már zsebben és talán a kvóta is

Berki: a világbajnoki cím már zsebben és talán a kvóta is

A tokiói olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon Berki Krisztián lólengésben megvédte a világbajnoki címét, míg Hidvégi Vid a 4. helyen végzett.

Magyar szempontból remekül indult a lólengés döntője, ugyanis egyre-másra hibáztak a riválisok.

Előbb a szlovén Sasa Bertoncelj esett le a szerről, később a brit Lewis Smith is követte, majd a hazai közönség előtt versenyző japán Ucsimura Kohei és az ausztrál Prashanth Sellathurai ugyancsak rontott.

Az első hibátlan gyakorlatot a francia Cyril Tomassone mutatta be.

Hídvégi Vid is remekelt, végül a negyedik helyet érte a gyakorlata, de jegyezzük meg, a brit Smith nagy köszönetet mondhat a pontozóknak, ugyanis nagy hibája ellenére zárt a dobogó harmadik fokán.

Ami azonban számunkra a legfontosabb, Berki Krisztián hibátlan gyakorlattal, 15.833 ponttal megvédte a világbajnoki címét. Ez sajnos automatikusan nem jelent ötkarikás kvótát, ám a magyar szövetség számításai szerint Berki a másik két szerén is eléri az átlagpontszám 85 százalékát, és mivel lólengésben most dobogón végzett (ennek a két feltételnek kell teljesülnie az olimpiai induláshoz), valószínűleg részt vehet a londoni játékokon – ez jövő héten válik hivatalossá. Hídvéginek a januári tesztversenyen még tornásznia kell az ötkarikás szereplésért.

A szám utolsó versenyzője, a 2004-es olimpiai és 2003-as világbajnok kínai Teng Haj-pin leesett a szerről, így csupán a 7. helyen zárt.

A magyarok számára a lólengés döntőjével véget ért a torna-vb, a Berki, Hídvégi, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Kállai Zoltán összeállítású férfiválogatott a 21., a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya alkotta női együttes pedig 20. lett a csapatok versenyében.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 27. 05:00, szombat | Sport

Rally: Az első gyorsot behúztuk

Az első gyorsot megnyerték Dudás Gergőék, aztán sokáig harmadik helyen voltak.

2020. Június 26. 06:07, péntek | Sport

Csomós Mixi: A rajt előtt aláírtuk volna a végeredményt

Az East Motorsport Kft párosa, Csomós Mixi és Nagy Attila már az első idei tesztversenyén letette a névjegyét a kemény R5-ös mezőnyben.

2020. Június 17. 06:08, szerda | Sport

Újabb értékes körök

Számos újabb értékes kört teljesített a GRT két fiatal újonca a csapat legújabb versenytechnikáival a múlt héten a Hungaroringen az MNASZ Autós Gyorsasági Szakág dupla tesztnapján.

2020. Június 16. 18:00, kedd | Sport

Rallye: Végre!

Azt hiszem a címben szereplő szó jellemzett mindenkit a Kisvaszar Rallye-val kapcsolatban, ahol a csapatvezető Várkonyi Szabolcson kívül minden Ritmus ASE által támogatott pilóta rajthoz állt.