Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Szeptember 29. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Beszélj róla!

Beszélj róla!

Merj segítséget kérni, és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdesz!

Az idén 30 éves Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az UNICEF-fel együttműködésben bíztatja a fiatalokat, hogy merjenek segítséget kérni és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdenek.

A kampány nagyköveteként mások mellett Ember Márk, Farkas Franciska, Fenyvesi Zoltán, Illés Fanni, Kemény Zsófi és Nyáry Luca tesznek együtt azért, hogy minél több gyermek, 24 év alatti fiatal és fiatalokért felelős felnőtt bízzon a segítségkérés, a segítő beszélgetés és a meghallgatás erejében, valamint tudja, hogy van kihez fordulnia.

Ezért mesélnek a saját kamaszkorukról, és azt üzenik minden fiatalnak: „Beszélj róla, ha bántanak, beszélj róla, ha rosszul érzed magad, beszélj róla, ha segítségre van szükséged! Ha nincs megbízható felnőtt a környezetedben, akihez fordulhatnál, a Kék Vonal képzett ügyelői ingyenesen és név nélkül elérhetőek számodra, ítélkezés nélkül meghallgatnak és segítenek, ha szükség van rá.”

Beszélgetnél valakivel, de nem tudod kihez fordulj? Hívd 0-24 órában, ingyenesen a Kék Vonalat a 116-111-es telefonszámon. Ha inkább írnál, a Kék Vonal chat felületén azt is megteheted minden délután és este. Ha pedig hosszabb levelet küldenél, az EMIL nevű email felületen arra is van lehetőség.

A Kék Vonalhoz éjjel- nappal, név nélkül és ingyenesen elérhető segélyvonalon, a délután és este elérhető chatszobában és név nélkül írható levélben fordulhatsz.

Beszélgetnek azokkal a fiatalokkal, akik velük akarják megosztani aggályaikat, kérdéseiket, gondolataikat, történetüket, és ha veszélyben vannak, segítséget szerveznek számukra.

Összegyűjtötték nektek a Kék Vonalnál leggyakrabban felmerülő helyzeteket és néhány gondolatot, ami segíthet, ha érintett vagy. Fontos, hogy ha nehézséggel küzdesz, beszélj róla. Ha nem tudod kihez fordulhatnál, mindig ott a lehetőség, hogy írj nekik vagy hívd fel őket.

Milyen problémákkal jelentkezhetsz? Tudj meg róla többet! Kattints a linkre!

Önsértés
Öngyilkosság
Cyberbullying
Szexting
Rossz hangulat, magány
Félelmek, szorongás
Bántanak
Nem jó otthon
Párkapcsolat
Iskolai nehézségek
Önértékelés
Gyász
LMBTQ
Ukrajnából menekült fiatalok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.