Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 16. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Beziben él a fegyvertolvaj

Beziben él a fegyvertolvaj

Tudott az otthoniak távollétéről, előzetesben van.

A Győri Városi Bíróság a napokban rendelte el előzetes letartóztatását annak a 35 éves gyanúsítottnak, aki egy hónappal korábban egy tápi családi házba ment be.

A férfi a nyitott ablakot kihasználva mászott be az épületbe, majd az ott talált kulccsal a hálószobában lévő fegyverszekrényből eltulajdonította a tulajdonos golyós vadászfegyverét a hozzá tartozó 20 db lőszerrel, valamint ötvenezer forinttal együtt.

A család a bűncselekmény idején épp a szomszédos településen, egy futballmeccsen tartózkodott. Otthonukba érve vették észre, hogy idegen járt a lakásban, a fegyverszekrény ajtaja is tárva, nyitva van. Ekkor értesítették a rendőrséget.
A pannonhalmi nyomozók a vizsgálat során megállapították, hogy a Beziben élő férfi egy korábban kapott információ alapján már tudott a háziak távollétéről. Ezt az alkalmat használta ki, hogy társával együtt behatoljon a házba, ahonnan az értékek mellett a vadászfegyvert és a töltényeket is eltulajdonította.
Időközben a nyomozók eljutottak ahhoz a 45 éves orgazdához, akit azzal gyanúsítanak, hogy a lopott fegyvert megvette.

A nála történő a házkutatás során egy notbook is előkerült. A lopott műszaki cikk érdekessége, hogy ezt a gyanúsított, a tápi bűncselekményt megelőző napon tulajdonította el egy másik, tarjánpusztai családi házból. Ott befeszítette a ház bejárati ajtaját, úgy jutott a helyiségekbe. A tulajdonosok ott sem tartózkodtak otthon, ők lakodalomban múlatták az időt a bűncselekmény elkövetésének ideje alatt.

A Győri Rendőrkapitányság lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés és betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást, a lopott fegyvert még keresi.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.