Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 20. 15:29, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Bírálta Orbán kijelentését a német külügyminiszter és a német sajtó

Bírálta Orbán kijelentését a német külügyminiszter és a német sajtó

A német külügyminiszter bírálta Orbán Viktor miniszterelnök Németországra tett kijelentését hétfőn Belgrádban.

A kormányfő pénteki rádióinterjújában a német kancellár csütörtöki kijelentésére reagált. Angela Merkel egy rendezvényen arról beszélt, hogy nem érdemes Magyarországot európai uniós tagságának elvesztésével fenyegetni, vagyis "nem kell rögtön a lovasságot küldeni". A magyar miniszterelnök erre válaszul mondta azt, hogy "a németek küldtek már lovasságot Magyarországra, tankok formájában jöttek, ne küldjenek, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be".
Guido Westerwelle a miniszterelnök kijelentéséről Belgrádban azt mondta: "ez sajnálatos kisiklás, amelyet mi egyértelműen visszautasítunk."
A miniszterelnök rádiós nyilatkozatával német lapok is foglalkoztak. A Spiegel Online Orbán náci módszerekkel vádolja Merkelt címmel közölt beszámolót. A Focus Online a Nem éppen diplomatikus kormányfő - Orbán náci módszereket feltételez Merkelről címet adta beszámolójának.
A Focus Online úgy véli, hogy a magyar miniszterelnök megjegyzése "kicsit durva", hiszen éppen egy olyan nyilatkozattal kapcsolatban vetette össze Angela Merkel Magyarországra vonatkozó politikáját az ország hitleri megszállásával, amelyben a kancellár amellett érvelt, hogy mérsékelten kell viszonyulni a magyarországi "demokratikus és jogállami deficitekhez".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 04. 19:00, szombat | Külföld

38 éve robbant fel a csernobili atomerőmű

Az Ukrajnában zajló háború nukleáris létesítményeket veszélyeztet.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez