Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Május 29. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Biztonságban legyen a mindennapi kenyerünk!

Biztonságban legyen a mindennapi kenyerünk!

Aratás előtti tűzvédelmi értekezletet tartottak Kapuváron.

2023. május 25-én az önkormányzatok képviseletében megjelenteknek, a szövetkezetek műszaki vezetőinek, tűzvédelmi előadóinak, a gazdakörök vezetőinek, valamint minden érdeklődő részére összevont értekezletet tartottak a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tantermében.

Az értekezleten átfogó tájékoztatót kaptak a kalászos termény betakarítási, bálázási munkákban ellátott erő- és munkagép, valamint egyéb jármű megfelelőségi szemléjének lebonyolításával kapcsolatos teendőiről, az aratás és betakarítás tűzvédelméről, az erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi előírásokról, szabadtéri tűzesetek megelőzéséről, valamint a szabadban történő tűzgyújtással kapcsolatos tudnivalókról.

Az értekezletet Varga Tibor tűzoltó alezredes nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket. A megnyitó után a hatósági osztály vezetője tájékoztatta az érdeklődőket a jogszabályi változásokról, és értékelte az elmúlt évi gépszemlék, erőgépek ellenőrzésének tapasztalatait, valamint a betakarítással összefüggő szabadtéri tüzek tanulságait.

Ezt követően Horváth Tamás tűzoltó főhadnagy a hatósági osztály megbízott főelőadója ismertette a betakarítást megelőző műszaki ellenőrzések szabályait, valamint a betakarítási munkálatokban részt vevő erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi szabályokat.

Gyürü Karina tűzoltó hadnagy a hatósági osztály főelőadója tartott előadást a szabadtéri tüzek megelőzéséről és az egyéb közérdekű, időszerű feladatokról, valamint a szankciókról. A tűzmegelőzési szakterületet követően a résztvevők iparbiztonsági ismeretekből is szakszerű tájékoztatást kaphattak. Az előadások sorát Pető Balázs tűzoltó alezredes úr iparbiztonsági felügyelő zárta, aki a veszélyesanyag szállítást és felhasználást ismertette a mezőgazdasági tevékenységgel összefüggésben.

Az eseményen huszonketten vettek részt, akik közel negyven szervet képviseltek és nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat.

Az értekezlet a résztvevők felmerülő kérdéseinek megtárgyalásával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.