Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2023. Május 29. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Biztonságban legyen a mindennapi kenyerünk!

Biztonságban legyen a mindennapi kenyerünk!

Aratás előtti tűzvédelmi értekezletet tartottak Kapuváron.

2023. május 25-én az önkormányzatok képviseletében megjelenteknek, a szövetkezetek műszaki vezetőinek, tűzvédelmi előadóinak, a gazdakörök vezetőinek, valamint minden érdeklődő részére összevont értekezletet tartottak a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tantermében.

Az értekezleten átfogó tájékoztatót kaptak a kalászos termény betakarítási, bálázási munkákban ellátott erő- és munkagép, valamint egyéb jármű megfelelőségi szemléjének lebonyolításával kapcsolatos teendőiről, az aratás és betakarítás tűzvédelméről, az erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi előírásokról, szabadtéri tűzesetek megelőzéséről, valamint a szabadban történő tűzgyújtással kapcsolatos tudnivalókról.

Az értekezletet Varga Tibor tűzoltó alezredes nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket. A megnyitó után a hatósági osztály vezetője tájékoztatta az érdeklődőket a jogszabályi változásokról, és értékelte az elmúlt évi gépszemlék, erőgépek ellenőrzésének tapasztalatait, valamint a betakarítással összefüggő szabadtéri tüzek tanulságait.

Ezt követően Horváth Tamás tűzoltó főhadnagy a hatósági osztály megbízott főelőadója ismertette a betakarítást megelőző műszaki ellenőrzések szabályait, valamint a betakarítási munkálatokban részt vevő erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi szabályokat.

Gyürü Karina tűzoltó hadnagy a hatósági osztály főelőadója tartott előadást a szabadtéri tüzek megelőzéséről és az egyéb közérdekű, időszerű feladatokról, valamint a szankciókról. A tűzmegelőzési szakterületet követően a résztvevők iparbiztonsági ismeretekből is szakszerű tájékoztatást kaphattak. Az előadások sorát Pető Balázs tűzoltó alezredes úr iparbiztonsági felügyelő zárta, aki a veszélyesanyag szállítást és felhasználást ismertette a mezőgazdasági tevékenységgel összefüggésben.

Az eseményen huszonketten vettek részt, akik közel negyven szervet képviseltek és nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat.

Az értekezlet a résztvevők felmerülő kérdéseinek megtárgyalásával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 16:00, kedd | Helyi

Kerttörténeti és kertművészeti konferenciát rendeznek Fertődön

Mőcsényi Mihály Kerttörténeti és Kertművészeti Konferencia és Műhely

2023. Október 03. 13:27, kedd | Helyi

Odafigyelnek a rendőrök az illegális gyorsulási versenyekre és a driftelőkre

Fedélzeti kamerák is segítik a rendőrök munkáját.

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 39. héten történt.