Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Június 20. 07:29, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Biztonsági riadó volt Brüsszel központi pályaudvarán két csomag miatt

Biztonsági riadó volt Brüsszel központi pályaudvarán két csomag miatt

Két gyanús csomag miatt rövid időre lezárták vasárnap kora délután Brüsszel központi pályaudvarát - írta a La Libre Belgique belga napilap internetes kiadása.

A belga vasúttársaság közlése szerint a közlekedést már újraindították, de késésekre még órákig számítani kell.

A biztonsági szolgálat a bejárathoz közeli pénztárak környékén bukkant rá a két elhagyott csomagra.

Egy esetleges terrortámadás megakadályozásának érdekében a pályaudvart lezárták és átfésülték, a két csomagot az arra szakosodott speciális egységek megvizsgálták, de robbanószerkezetet nem találtak bennük - mondta el Peter De Waele rendőrségi szóvivő.

Az Eurostar London és Brüsszel között közlekedő szuperexpresszei erre a pályaudvarra futnak be és onnan is indulnak.

Az előző két napban tizenkét embert vettek őrizetbe Brüsszelben, mert a gyanú szerint újabb terrortámadást készítettek elő. Közülük három személyt előzetes letartóztatásba helyeztek.

Charles Michel miniszterelnök a kormány biztonsági tanácsának ülése után kiegészítő óvintézkedéseket ígért szombaton, de - mint mondta - nem változtatnak a terrorkészültség szintjén. Hozzátette, hogy a labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatos rendezvények a terveknek megfelelően folytatódnak.

Nevük mellőzését kérő források arról számoltak be, hogy a belga hatóságok szerdán olyan információ birtokába jutottak, amely szerint a Közel-Keletről nemrég indultak útnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szélsőségesei, hogy merényleteket kövessenek el Belgiumban és Franciaországban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt