Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Október 11. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Biztonságos közlekedés az őszi utakon

Biztonságos közlekedés az őszi utakon

Közlekedési tanácsok az őszi időszakra.

Az ősz beköszöntével rövidülnek a nappalok és ködösek, párásak, hidegek a reggelek. Ezek a tényezők nem csak a gépjárműveket, de vezetőiket is próbára teszik. Az autósoknak megfelelően fel kell készíteniük a járműveiket és saját magukat is a megváltozott látási és időjárási körülményekre azért, hogy elkerülhessék a balesetveszélyes helyzeteket.

A legtöbb problémát a szitáló esőtől, a lecsapódott párától, a lehullott levelekre eső csapadéktól és a munkagépek által az útburkolatra felhordott sártól csúszóssá váló utak jelentik. A romló látási viszonyok, a ködfoltok és a ködös útszakaszok ugyancsak komoly veszélyforrásnak számítanak. Az ősz jellegéből adódó változó körülmények nem csak a kevés gyakorlattal rendelkező vezetőket, de olykor a tapasztalt, rutinos sofőröket is próbára teszik.

Lassúbb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel megelőzhetőek a közlekedési balesetek! Válasszák meg helyesen autójuk sebességét, tartsanak megfelelő követési távolságot, induljanak el kellő időben otthonról és legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben!

A személygépkocsival közlekedők számos esetben csak az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzésére figyelnek, azonban az őszi közlekedés fontos kelléke a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó-folyadék és a páramentesítő is.

Kiemelendő a kerékpár és a motorkerékpár jól működő világítása, a kifogástalan állapotban lévő fékrendszer, a fényvisszaverő eszközök használata és a kerékpáros, motorkerékpáros megfelelő öltözéke. Egy jól megválasztott, feltűnő színű ruha, valamint a különböző fényvisszaverő kiegészítők használata már korlátozott látási viszonyok között is jól láthatóvá teszik a bicikliseket, a motorosokat és a gyalogosokat egyaránt!

Ezen alapvető tanácsok figyelembe vételével még a kritikusabb őszi időszakban is minimálisra csökkenthető a baleseti kockázat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.