Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2013. Szeptember 04. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: GYSEV Zrt

Biztonságosabb vasúti átjárók a GYSEV hálózatán

Biztonságosabb vasúti átjárók a GYSEV hálózatán

8 helyszínen sorompókkal is felszerelték a fénysorompókat.

Jelentős vasútbiztonsági beruházásokat fejezett be vonalain a GYSEV Zrt. közlekedésbiztonsági projektjének első szakaszában. A 982 millió forintba kerülő projektet teljes egészében az Európai Unió támogatásából finanszírozza a társaság, amely a beruházásoktól a biztonság növekedését várja.

A projekt első szakaszában 22 helyszínen jobban látható LED-es fényforrásokat építettek be a fénysorompókba. A LED-es technológiának számos előnye van: lényegesen hosszabb az élettartama és teljes egészében kiszűri a napsugárzás okozta hamis fényhatást. Ezzel elősegíti a jobb, nagyobb távolságból is biztosított láthatóságot. Ezek az optikák jobban ellenállnak a sérüléseknek is, hiszen a fedőlap törhetetlen műanyagból készült.

Szintén a projekt első szakaszának részeként 8 helyszínen korszerű félcsapórudakkal egészítették ki a fénysorompókat. A félcsapórudak szintén jelentősen javítják a közlekedésbiztonságot, hiszen a fél úttestet elzáró fizikai akadályt jelentenek a vasúti átjárókban. A csapórudakat azonban elég gyakran törik le a figyelmetlen gépjárművezetők. Ezért három helyszínen ún. videótanú rendszert is telepítettek a szakemberek. A beépített kamerák segítségével visszakereshetőek a kárt okozó járművek.

A projekt keretében a legtöbb fejlesztés a Győr és Fertőszentmiklós között valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal mellett már ezen a szakaszon is valamennyi fénysorompó LED-es optikával működik.

A projekt támogatási szerződését még 2012-ben írta alá a GYSEV Zrt. Az előkészítési munkák után a kivitelezést ez év április közepén kezdte meg a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes cég.

A projekt következő eleme a járműdiagnosztikai eszközök telepítése. A kivitelezési munkálatok a szükséges szerződések megkötése után, várhatóan ősszel indulnak.

Címkék: sorompó, vasút

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 31. 16:00, kedd | Helyi

Csorna közelében egy vasúti átjárójában egy nő letörte a sorompót, és áthajtott a vonat előtt

Biztonsági kamera rögzítette az esetet.

2023. Január 31. 13:00, kedd | Helyi

Eltűnt ez a fiatal lány, a rendőrség keresi

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a fiatal megtalálásában.

2023. Január 31. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 4. héten történt

2023. Január 30. 16:00, hétfő | Helyi

Tragikus körülmények között elhunyt a Csornai Múzeum egykori igazgatója

Szalontay Judit (1947-2023)