Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 17. 10:56, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott Szegeden

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott Szegeden

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben, hogy így jusson illegálisan mobiltelefonhoz – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfi ellen kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztését töltő fogvatartott tavaly május 9-én szólította meg a körletfelügyelői szolgálatot teljesítő börtönőrt. Egy motozást követően - miután a többi elítélt már távozott -, megkérdezte a börtönőrt, hogy 100 ezer forintért behozna-e neki egy mobiltelefont. A kérést a börtönőr visszautasította, és azt kérdezte a vádlottól, hogy ezt komolyan gondolja-e. Ezt követően a vádlottra csukta a zárkaajtót, és jelentette parancsnokának a történteket.

A börtönőr hivatalos személynek minősül, a vádlott a pénz felajánlásával pedig kötelességének megszegésére próbálta meg rábírni a körletfelügyelőt - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére