Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 17. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Bősárkányban versenyeztek az önkéntes tűzoltók

Bősárkányban versenyeztek az önkéntes tűzoltók

Május 13-án szombaton Bősárkány adott otthont a mosonmagyaróvári körzet önkéntes tűzoltói részére szervezett versenynek.

A program kora reggel a tűzoltó szertár és a kocsifecskendő szentelésével kezdődött, majd a csapatok felvonulása következett. Ezután Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója, Széles Sándor a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal vezetője, Szilágyi János tűzoltó alezredes, a mosonmagyaróvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, Szalay Imre Bősárkány polgármestere, valamint Krankovits László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltószövetség képviselője köszöntötte a versenyzőket.

A harminckilenc önkéntes és három létesítményi csapat hat kategóriában mérte össze felkészültségét. A férfi és az ifjúsági fiú kategóriát is Lipót csapata nyerte, de szépen szerepelt Dunakiliti és Feketeerdő csapata is. A női és ifjúsági lány csapatok között a legjobbnak Mosonszolnok és Dunakiliti bizonyult, de Darnózseli és Hédervár csapatai is szépen teljesítettek.

A versenyen minden versenyző teljesítette a 800 liter/perces kismotorfecskendő szerelés és a 7 x 55 méteres váltófutás versenyszámokat. A versenyzés sportszerűen, jó hangulatban zajlott, a szurkolók és csapatok lelkesen biztatták a versenyzőket.

A verseny zárásaként a szokásos díjak mellett különdíjat is kapott néhány csapat. A 10 év alatti bemutató szerelést végrehajtó Hédervár gyermek csapatának különdíjat adtak át. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a mosonmagyaróvári katasztrófavédelmi kirendeltség emlékplakettet adott át Bősárkány ÖTE-nek a verseny színvonalas szervezéséért.

Az összetett verseny eredményei:

Ifjúsági lány kategóriában:

1. Dunakiliti

Ifjúsági fiú kategóriában:

1. Lipót

2. Dunakiliti II.

3. Dunakiliti I.

Női kategóriában:

1. Mosonszolnok

2. Darnózseli

3. Hédervár

Férfi kategóriában:

1. Lipót

2. Feketeerdő

3. Bősárkány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!