Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Május 17. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Papp József

Bősárkányi bajnokok

Bősárkányi bajnokok

Bajnoki címet szerzett a Bősárkány KSE női kézilabda csapata.

2009-ben kezdtek versenyszerűen kézilabdázni a lányok asszonyok Bősárkányban, akkor indultak el először hivatalos bajnokságban. A közös munka eredményeképpen idén megnyerték a megyei II. osztályú bajnokságot, megismerték az igazi győzelem ízét, bajnokok lettek. Beszélgetőpartnerem Varga Sándor szakosztályvezető, aki a csapat edzője, lelke, motorja is.

- Először néhány száraz tényt ismerjünk meg, mit mutatnak a számok, a statisztikák?

- A bajnokságban szereplő 9 csapat két fordulóban (őszi, tavaszi) játszik otthon és idegenben is mindenkivel. Ez csapatonként 16 mérkőzés. Mi a 16 mérkőzésünkön 12 győzelmet szereztünk, kétszer vesztesen hagytuk el a pályát, két döntetlent is játszottunk. 26 ponttal nyertük meg a bajnokságot a 24 pontos Győrzámoly előtt, a bronzérmet Öttevény csapata szerezte meg. A házi gólkirálynő Kovács Kinga lett 106 góllal. Fontos, hogy a csapat néhány kivételtő eltekintve helyi, bősárkányi játékosokból áll. 4 utánpótlás csapatunk is van, nemrég kezdtük a legkisebbekkel a szivacskézilabdát. Két utánpótlás csapatunk szerepel hivatalos bajnokságban. Az U11 az ETO bajnokságban, az U13 az országos kézilabda bajnokságban játszik, és várhatóan a negyedik helyet szerezzük meg.

- Gratulálunk a bajnoki győzelemhez, ez nagy öröm, de ezen felül szakmailag hogy értékeli az elmúlt évet?

- Nagyon kiegyensúlyozott képet mutat a csapat, ez megnyugtató. Mindössze két idegenbeli mérkőzést veszítettünk, otthon egy döntetlen kivételével mindig győztünk. Azt a MOGAAC-ot, akitől az őszi vereségünket elszenvedtük, itthon 6 góllal vertük. A meccseink többségén az elején sikerült megnyugtató előnyt szereznünk, amit fegyelmezett, nyugodt játékkal tartani tudtunk a lefújásig. A tavaszi idényt 5 győzelmes sorozattal kezdtük. A csapat egységét emelném ki, a bajnokságot nem elsősorban egyéni teljesítményekkel, hanem igazi csapatmunkával értük el. Nagyon fegyelmezettek a lányok, a heti két kötelező edzésen legtöbbször ott vannak. A 18 fős keretnek a legalacsonyabb részvételi arányú edzésén is 12-en voltunk. Sokan az U13-as csapat edzésén is részt vesznek.

- 5 éve játszanak a bajnokságban. Hogy alakult ez az öt év?

- Természetesen az elején ismerkedtünk egymással, a körülményekkel, az ellenfelekkel, de ha voltak is kezdetben kudarcok, azokból tanultunk. Nagyon fontos, hogy minden évben jobb helyen végeztünk, mint az előző évben, tehát a fejlődés töretlen. Az utolsó pedig egy egészen fantasztikus ugrás, hiszen a történelmi első bajnoki címünket úgy szereztük meg, hogy előtte dobogón sem álltunk. Tehát minden évben léptünk egy kicsit előre, az utolsó évben viszont ugrottunk egy nagyot.

- Hogyan tovább a bajnoki győzelem után?

- Ezen még gondolkodunk. Megbeszéljük a lányokkal, most van épp a gondolkodási idő. Ha feljebb lépünk egy osztállyal, akkor újra meg kell barátkozni a gondolattal, hogy talán megint több lesz a kudarc, a vereség. Ha feljebb lépünk, majdnem biztos, hogy az U13-ból kinövő lányokkal a megyei II-ben is elindulunk, tehát két csapattal szerepelnénk. Ha nem lépünk egy osztállyal feljebb, akkor egyértelmű cél a bajnoki cím megvédése.

Felső képünkön a bajnokcsapat.
Felsô sor: Varga Sándor, Török Nárcisz, Kovács Kinga, Büki Barbara, Szabó-Fodor Katalin, Németh Mónika, Kuczora Evelin, Luft Alíz, Varga-Kovács Krisztina, Élô Kinga, Kovácsné Burányi Elvira. Ülô sor: Tóth Helga, Varga Júlia, Kollár Krisztina, Németh Noémi, Élő Tamara, Vecsey Veronika, Mayer Erzsébet. Fekvô: Haszonits Anikó.A képrôl hiányzik: Király Alexandra és Tóth Viktória.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.