Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 06. 13:25, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok

Brazil-horvát álomdöntőt remélnek a magyarok

Brazil-horvát álomdöntőt remélnek a magyarok

A Kutatópont reprezentatív felmérése alapján a magyarok több mint fele figyelemmel kíséri a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot.

A versenyben maradt csapatok közül legtöbben Brazíliának és Horvátországnak szurkolnak, de győzelemre messze a brazilokat tartják leginkább esélyesnek.

A Kutatópont reprezentatív felmérésében 750 főt kérdeztek meg a 2018-as labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban. A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek több mint fele eddig is követte és ezután is követni fogja a mérkőzéseket. Általában magasabb arányban érdeklődnek a világbajnokság iránt a felsőfokú végzettségűek, a 30-39 évesek és a férfiak. Utóbbiak esetében háromból ketten látták a meccsek legalább egy részét, míg a legtöbb mérkőzést megnézte a férfiak 41 százaléka, a nők feleakkora arányban nyilatkoztak ugyanígy. Az érdeklődés fokozódására kevésbé lehet számítani a Kutatópont mérése alapján, mivel a közvetítéseket ezután sem tervezik többen követni, mint tették azt eddig.

A kutatás során a válaszadók megnevezhették kedvenc csapatukat és azt is megtippelhették, szerintük melyik válogatott nyeri majd végül a trófeát. A magyarok körében a világbajnokság kezdetekor favoritnak számító Németország és Spanyolország kiesésével jól láthatóan átrendeződtek a preferenciák. Székely Levente a Kutatópont kutatási igazgatója elmondta: „A megkérdezettek közel harmada nem tudja melyik csapatnak szurkoljon vagy nem szurkol egyik továbbjutónak sem. A játékban maradtak között a brazil és a horvát válogatott a legnépszerűbb (20, illetve 19 százalék szurkol nekik). A legesélyesebbnek pedig egyértelműen Brazília válogatottját tekintik a szurkolók, amelyet minden harmadik megkérdezett (34 százalék) megnevezett a várható végső győztesként, míg a sorban következő legesélyesebb Franciaország győzelmével már csak tizedük (12 százalék) számol.”

A kutatás kitért a komoly szakmai vitákat kiváltó videóbíró alkalmazására is. A válaszadók több mint fele (52 százaléka) teljes mértékben, további háromtizede (30 százalék) inkább egyetért azzal, hogy a mérkőzések igazságosabbak a videóbírónak köszönhetően. „A válaszadók körülbelül ötöde azt (is) gondolja, hogy a videóbíró miatt unalmasabbak lettek a meccsek, ugyanakkor összességében egyértelműen többen vannak azok, akik jónak tartják az alkalmazását” – értékelte a kutatás eredményeit Székely Levente.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.