Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2016. Augusztus 24. 14:03, szerda | Külföld

Brexit - Csaknem ötmilliárd fontot vontak ki a brit befektetési alapokból júliusban

Brexit - Csaknem ötmilliárd fontot vontak ki a brit befektetési alapokból júliusban

Csaknem ötmilliárd fontot vontak ki a brit befektetési alapokból júliusban, az Egyesült Királyság európai uniós tagságáról tartott népszavazás után. Ez az utóbbi három évben mért legnagyobb veszteség -

- írta a Financial Times.

A lap szerdai száma szerint júliusban 4,7 milliárd fonttal (1707 milliárd forinttal) csökkent a brit befektetési alapokban elhelyezett összeg a júniusi hárommilliárdos kivonás után. Európa más részeiben viszont nőtt a befektetési kedv: összességében 15,8 milliárd euróval bővültek a befektetési alapok, ami a második legmagasabb havi érték ebben az évben.
Az adatokat szolgáltató Morningstar tanácsadó cég szakértője szerint jelentősen nőttek az eladások júliusban, az ügyfelek elsősorban részvényalapokat adtak el, a pénzt pedig pénzpiaci alapokba helyezték. Ali Masarwah szerint a kockázatok megjelenése esetén jellemző, hogy növekszik a pénzpiaci alapok iránti érdeklődés, a befektetők lényegében készpénzre váltanak. Júliusban 470 millió font áramlott a brit pénzpiaci alapokba. Ennél nagyobb érdeklődés csak a fix kamatozású megtakarítások iránt mutatkozott, 759 millió fontot helyeztek el ilyen jellegű alapokba.
Az alapkezelők csaknem kétharmada jelzett kivonásokat a brit alapokból júliusban. A legnagyobb veszteséget a Columbia Threadneedle szenvedte el, 662 millió fontot vontak ki brit portfólióiból. Mindössze néhány olyan cég volt, amelyet nem érintett a pánik, és legalább 90 millió fonttal növelni tudta a beáramló befektetéseket.
Szakértők szerint ugyanakkor javult a bizalom, és július második, valamint augusztus első felében hasonló volt a befektetési kedv, mint 2015. azonos időszakában. Ez arra utal, hogy a június 23-i népszavazást követő héten és július első tíz napjában volt a legnagyobb az ijedtség a politikai bizonytalanság és a gazdaság kilátásaival kapcsolatos aggodalmak miatt, azóta viszont "csaknem minden visszatért a rendes kerékvágásba".

Címkék: brexit

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 24. 16:09, vasárnap | Külföld

Kimentettek tucatnyi bányászt a Kelet-Kínában berobbant aranybányából

Kimentettek tizenegy bányászt a kelet-kínai Santung tartományban két hete berobbant aranybányából vasárnap - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

2021. Január 24. 13:07, vasárnap | Külföld

Nagy az érdeklődés az oltás iránt Szerbiában

Nagy az érdeklődés a koronavírus elleni vakcina iránt Szerbiában, oltási arány tekintetében az ország jelenleg Európában a negyedik, a világon pedig a kilencedik helyen áll - jelentette ki Aleksandar Vucic szerb államfő.

2021. Január 24. 11:02, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 98 millió, a halálos áldozatoké több mint 2,1 millió

A világon 98 728 154 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 120 414, a gyógyultaké 54 410 178 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint.

2021. Január 24. 09:08, vasárnap | Külföld

Brit szakértők: kérdéses, hogy több halálesetet okoz-e az új brit variáns

Több brit szakértő is megkérdőjelezte szombaton azt az előző napi tájékoztatást, hogy a koronavírus néhány hónapja Nagy-Britanniában azonosított új variánsa a korábbi változatnál valamivel több halálesetet okozhat.