Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 12. 11:38, kedd | Belföld
Forrás: mszp.hu

Brókerbotrány: az MNB vezetőinek orra előtt tűnt el a károsultak pénze

Brókerbotrány: az MNB vezetőinek orra előtt tűnt el a károsultak pénze

Kisbefektetők tízezrei veszítették el a pénzüket.

Varga István volt MNB-s felügyelőbizottsági tag nyilatkozata egyértelműen megerősíti az MSZP álláspontját, mi szerint a fideszes brókerbotrányban a DRB, a Buda-Cash, a Hungária Értékpapír, illetve a Quaestor ügyfeleinek pénze a jegybank vezetőinek orra előtt tűnt el.Az MSZP mindig is azt mondta, hogy nem kerülhető meg az MNB felelőssége a brókerbotrányban.

Világos, hogy az évszázad pénzügyi csalássorozatában a kormányközeli Tarsoly Csaba mellett Orbán Viktor jobbkezének a felelőssége sem kerülhető meg, mert a Matolcsy György-vezette MNB-nek minimum észlelnie kellett volna a sorozatos visszaéléseket.

MNB-nek volt felelőssége, eszköze és forrása a csalások megelőzésére, csak éppen képessége nem volt rá. Ez azonban a kártérítési felelősségét is megalapozza. A kérdés továbbra is az, hogy az MNB vezetői miért nem tették meg a szükséges lépéseket. Miért hagyták, hogy a csaló brókerek az orruk előtt lopják el kisbefektetők tízezreinek megtakarításait?

Kérdés az is, működik-e bármilyen pénzügyi felügyelet és megelőző mechanizmus a jegybanknál, amelynek a Fidesz hazug kommunikációjával ellentétben nem a tettesek felderítése, hanem a csalások megelőzése az elsődleges feladata. Az MSZP szerint Matolcsy György nyilvánvalóan nem képes garantálni a magyar emberek pénzének biztonságát, a sorozatos botrányai mellett ezért is kell távoznia az MNB éléről.

Címkék: questor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: