Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 03. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Castrum SC

Bronzérmet szerzett az Európa Bajnokságon a kapuvári utánpótlás karatés

Bronzérmet szerzett az Európa Bajnokságon a kapuvári utánpótlás karatés

25 ország részvételével zajlott Prágában az U16, U18, U20 Shinkyokushin Karate Európa Bajnokság a hétvégén.

A Magyar Nemzeti Válogatott a 2. helyen zárt az éremtáblán Litvánia mögött, Ukrajnát megelőzve. Fandák Ajándék (Castrum SC Kapuvár) egy bronzéremmel járult hozzá a magyar csapat sikeréhez.

Fandák Ajándék mindössze 2 éve kezdett megbarátkozni a Kyokushin karatéval, ami rabul is ejtette őt. Kemény készülések és versenyeredményeinek köszönhetően a 2019-es Diákolimpián sikerült megszereznie a kvalifikációt az prágai Európa bajnokságra. Ajándék nem hagyta veszni a lehetőséget, és sikeresen éremre is váltotta azt.

Az U16 női -55 kg-os kategóriában előbb egy bolgár, majd egy ukrán lányt „ajándékozott” meg villámgyors fejrúgásaival, így biztosította be helyét a legjobb négy közt. A döntőbe jutásnál azonban a német Milena Belimov rutinja megakadályozta a fiatal kapuvári lány további menetelését. Ajándék élete első nemzetközi bajnokságán bronzérmet harcolt ki.

Pantelics Bence a férfi U20-as mezőny KATA (formagyakorlat) számában a legjobb nyolc közé jutott.

- Nagyon örülök Ajándék szereplésének. Egyik küzdelme sem volt könnyűnek mondható. Ügyesen kamatoztatta lábtechnikáját, és szépen gyűjtögette a wazarikat. A harmadik küzdelmére inkább mentálisan fáradt el, mint fizikálisan. Ez inkább a nemzetközi rutin hiányára vezethető vissza, amit majd a jövőben orvosolni fogunk több külföldi tapasztalatszerző versennyel. Bence is ügyesen szerepelt. Szoros küzdelemben 3x2 percet követően bírói döntéssel maradt alul spanyol vetélytársával szemben. Az pedig, hogy a két nap folyamán nyolcszor is felcsendült a magyar himnusz, igazán nagy boldogsággal töltött el bennünket. Mező Lili a Yakuzák SE versenyzője 18 évesen megnyerte a felnőtt női Open-t, ezzel megváltotta repülőjegyét a tokiói világbajnokságra!” – mondta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!