Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 06. 12:34, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Brüsszel minden EU-tagállamot kötelezne az adóelkerülés elleni fellépésre

Brüsszel minden EU-tagállamot kötelezne az adóelkerülés elleni fellépésre

Az Európai Unió a 27 tagállam mindegyikét kötelezné az egyéni befektetési jövedelmekről és tőkenyereségekről szóló bizalmas adatok kiszolgáltatására a vagyonos befektetők adóelkerülése elleni erőteljesebb fellépés jegyében - írta a hétfői Financial Times.

Az öt legnagyobb EU-gazdaság - Németország, Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia és Spanyolország - nemrégiben már egyezségre jutott egy ilyen jellegű információcseréről, ám a szabály kiterjesztése az unió egészére lehetővé tenné olyan kis tagállamok bevonását is, mint Luxemburg vagy Írország, amelyekben a legnagyobb európai befektetési alapok be vannak jegyezve - áll a londoni gazdasági napilap írásában.
Algirdas Semeta, az Európai Bizottság adóügyekért felelős tagja a Financial Timesnak elmondta: "hónapokon belül" előterjeszti reformjavaslatát, amely a tagállamok adóhatóságait a tőkenyereséggel, az osztalékokkal és a jogdíjakkal kapcsolatos banki adatok automatikus megosztására kötelezné.
Semeta kijelentette: bízik abban, hogy a Franciaországban és Németországban kirobbant legutóbbi adóbotrányok megteremtették a politikai akaratot "azok leleplezésére, akik a titkolózást elősegítő törvények mögé húzódva rejtegetik jövedelmüket".
Az adóügyi biztos szerint a politikai helyzet változása lehetővé teszi, hogy a tagállamok által kezdetben vártnál sokkal gyorsabban megvalósuljon a teljes körű automatikus adatcsere. Hozzátette: stábja "keményen dolgozik" a javaslat "ütemes előkészítésén".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).