Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 01. 20:00, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Búcsú és kitüntetések a lampionos ballagáson

Búcsú és kitüntetések a lampionos ballagáson

Csorna útjukra bocsátotta a végzős középiskolásokat. FRISSÍTVE

A tegnapi lampionos ballagáson a több évtizedes hagyományoknak megfelelően a végzős középiskolások búcsút vettek Csornától, a város pedig elköszönt, és útjára bocsátotta a fiatalokat.

A ünnepségen Csorna Város Érdemes Diákja elismerésben részesültek:

Pápai Richárd a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola gépészeti szakirányú 12.a osztályának tanulója
Amellett, hogy szorgalmasan tanult, az osztályközösség meghatározó egyénisége. Közvetlen, barátságos természetének köszönhetően tudott hatni osztálytársaira. Osztályfőnöke mindig számíthatott szervező, segítő munkájára. A választott szakmája iránt a kezdetektől intenzíven érdeklődött. A vontatóvezetői jogosítványt még az iskolai képzés előtt megszerezte. Részt vett országos gépészeti versenyen, ahol 5 csapattársával együtt az iskoláját képviselte. Matematikából a 9. évfolyamos tanulóknak kiírt versenyen ért el eredményt. Fekvenyomás sportágban a diákolimpia országos döntőjén 1. helyezést szerzett, abszolút kategóriában a 2. legerősebb versenyzőnek bizonyult. Pápai Richárd a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskolában eltöltött évei alatt kiváló tanulmányi eredménye, kitartó szorgalma, példás magatartása és az országos sporteredményei alapján példaként állítható iskolatársai, osztálytársai elé.

Rigó Tamás a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola 14.A osztályos tanulója
A gyakorlatokon ügyes, pontos, munkája iránt igényes tanulóként aktívan vett részt a szakmai megmérettetéseken. A 2014/2015-ös tanévben dr. Szabó Gusztávról elnevezett emlékversenyen Országos II. helyezést ért el csapattársaival. Szakmai elméleti és gyakorlati ismereteit tovább bővítette ennek eredményeként ebben a tanévben a Mezőgazdasági gépésztechnikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének döntőjében I helyen végzett.
A hat év során a kollégium egyik példaképévé nőtte ki magát. A nevelők kérésére részt vett az alsóbb évfolyamosok beilleszkedési nehézségeinek leküzdésében, és a közösségi rendezvények lebonyolításában nagy szerepet vállalt magára.
Tamás kiemelkedő tanulmányi eredményéért, az iskolában és a kollégiumban végzett kimagasló közösségi tevékenységéért részesül Csorna város Érdemes Diákja kitüntetésben.

Bella Tamara a GySzSzC Hunyadi János Középiskolája pedagógiai szakos tanulója.
Példamutató magatartásával, kiemelkedő szorgalmával folyamatosan kivívta tanárai és diáktársai elismerését, tiszteletét. Tanulmányi eredménye mind a 4 évfolyamon kiemelkedő volt. Két alkalommal nevelőtestületi dicséretben is részesült. Mindezt igazolja számos igazgatói, osztályfőnöki és szaktanári dicséret is tanulmányi, közösségi és kulturális munkájáért, eredményeiért.
Az idei tanévben a Szakmai Érettségi Tárgyak Országos Versenyének Döntőjén Szolnokon országos második helyezést ért el. Rendszeres és sikeres szereplője volt az idegen nyelvi tanulmányi versenyeknek is, angol és német nyelven egyaránt kiválóan kommunikál. Rendszeresen vállalt feladatokat az iskolai nyílt napok játszóházain, a mackónapokon, az ovisoknak szervezett projekt órákon. Mint mindig és mindenben, itt is a maximumra törekedett.

Piri Anetta a GySzSzC Hunyadi János Középiskolája rendvédelmi tagozatos tanulója
Anetta a 11. osztályban folytatta a Hunyadiban a középiskolai tanulmányait, az első két évfolyamot még a Marosvásárhelyi Református Teológiai Líceumban járta ki, és színjeles bizonyítványa volt. Az új környezetben is szépen megállta a helyét. Hamar beilleszkedett az osztály közösségébe, magaviselete és főleg szorgalma példaértékű mindenki számára. Tanulmányi eredménye mindkét évben 4.5 feletti és számos dicséretet is kapott sport és kulturális tevékenységéért. Az osztályközösség megbecsült tagja lett rövid idő alatt, és követendő példaként állt osztálytársai, diáktársai előtt.
A Középiskolai Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjén képviselte az iskoláját, és a tizedik helyezést érte el. A versenyen katasztrófavédelmi ismeretekből elért 1. helyezésével a legjobb teljesítményt nyújtotta, és ezért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság különdíját nyerte el, amit az iskolában vehetett át az igazgatóság képviselőjétől. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr Főkapitányság a Sárkányölő Szent György díjjal tüntette ki, mivel a megye versenyzői közül ő értre el a legjobb helyezést. Az OKRTV csapatversenyén is részt vett az iskolai válogatott tagjaként.
Az osztály, az iskola, és a város méltán lehet büszke Anetta teljesítményére

Szabó Evelin a GySzSzC Csornai Kossuth Lajos Szakiskolájának 12/A osztályos tanulója
Kilencedikes kora óta a vendéglátó szakmacsoport tanulója, a két éves alapozó képzés idején már a cukrász szakma iránt érdeklődött.
Evelin már az első két tanévben a közismereti tárgyak elsajátítása során aktívan részt vett az iskola életében. Rövid ideig gitár szakkörre járt, és az ott megszerzett tudást az iskolai ünnepségeken kamatoztathatta. Több alkalommal szerepelt iskolai rendezvényeken, megemlékezéseken, ünnepségeken. Még ebben az időszakban számos közismereti tantárgyi versenyen is részt vett.
A szakma elsajátítása során mindig kimagasló, kitűnő eredményeket ért el, a négy év alatt tanulmányi eredményeit könyvvel jutalmazta iskolája. Tanulmányai mellett a közösségi munkából is minden évben kivette a részét

Élő Gergely a GySZSZC Csornai Kossuth Lajos Szakiskolájának 11.A osztályos tanulója
Az iskolában eltöltött három év alatt mind munkájára, mind tanulmányaira a megbízhatóság, pontosság volt jellemző. Tanulmányi eredménye mindvégig kitűnő, magatartása, szorgalma példamutató volt. Mindez a gyakorlati tevékenységére is elmondható. Konstruktív kérdéseivel a dolgok lényegére irányította a figyelmet, így segítette társai, tanárai munkáját.Iskolai rendezvényeken, megemlékezéseken szívesen szerepelt.A cukrász szakma iránti lelkesedése töretlenül megmarad az évek során.. A 9. évfolyamon megrendezésre kerülő és a szakiskolákban az első próbatételnek minősülő szintfelmérő vizsgán maximális teljesítményt nyújtott. Végzősként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre kerülő Szakma Kiváló Tanulója verseny megyei fordulóján második helyezést ért el. Ezzel az eredménnyel mentesül a szakmunkásvizsga írásbeli vizsgatevékenysége alól.

Szabó Dominik Arany János EGYMI Speciális Szakiskola Parkgondozó rész - szakképesítés végzős évfolyamának tanulója
Meghatározó egyénisége a közösségnek. Az iskola által szervezett rendezvények aktív résztvevője, kitűnően helytállt a programokon, ünnepségeken.Nagy érdeklődést tanúsít szakmája iránt, szereti mind az elméleti, mind a gyakorlati órákat.Gyakorlati helyén maximálisan helytáll. Példamutató magatartását, szakmához való elkötelezettséget szakoktatói is elismerik.Tanulmányi eredménye mindig jó volt.Iskolai és megyei matematikai és komplex versenyeken egyaránt részt vett, ahol mindig dobogós helyeket szerzett.Jeleskedett különböző sportversenyekben is: megyei atlétikai versenyekben többször is ért el kiváló eredményeket.Ebben a tanévben indult a szakma kiváló tanulója versenyen, ahol 3. helyezést ért el.

Fotók: Molnár László

Az ökormányzattól kapott képen a polgármester az érdemes diákokkal

A hétvégén a ballagásokat is megtartották a Rábaköz középiskoláiban az iskolák hagyományai szerint.. Van a csornai Hunyadinak egy nagyon szép hagyománya. Annak a végzős diáknak, akinek minden tanév végén kiváló a tanulmányi átlaga, példamutató magatartású és szorgalmú, országos tanulmányi, szakmai versenyen, kulturális eseményen sikeresen szerepelt, és hozzá még jó közösségi ember is, Hunyadi Plakettet adományoznak. Idén 5 diák teljesítette a szigorú követelményeket.. Baranyai Dominika 12.B, Miholics Anna 12.B, Sinka Orsolya 12.B, Bella Tamara 12.C, Piri Anetta 12.D. osztályos tanulók kapták idén a rangos elismerést.

Holnaptól komoly kihívások várják az érettségizőket. Hajrá!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.