Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. November 14. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Budapest Európa Sportfővárosa lesz 2019-ben

Budapest Európa Sportfővárosa lesz 2019-ben

Budapest lesz 2019-ben Európa Sportfővárosa - a címet a Fővárosi Önkormányzat pályázatát elbíráló European Capitals of Sport Association (Európai Sport Fővárosai Bizottság - ACES) ítélte oda.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján olvasható beszámoló szerint a 2024-es nyári olimpia megrendezéséért versenyben lévő Budapesttel együtt Málaga, Jereván és Valletta pályázott.

A brüsszeli székhelyű ACES 2001-ben hirdette meg először a címet, amelyet akkor Madrid kapott meg. Az idén Torino, jövőre Prága, 2017-ben Marseille, 2018-ban pedig Szófia lesz a kontinens sportfővárosa.

"Ez a cím segít Budapest 2024-es olimpiai pályázatának, médiafigyelmet irányít a fővárosra, és az egész éves aktivitás révén hasznos tapasztalatokra tehetünk szert" - idézte a mob.hu közleménye Szalay-Bobrovniczky Alexandrát, Budapest főpolgármester-helyettesét, aki hozzátette: Budapest már meglévő sporteseményekre fűzte fel a pályázatát, amely nem igényel külön infrastrukturális fejlesztéseket.

Fábián László, a MOB sportigazgatója úgy fogalmazott: Budapest már több alkalommal bizonyította versenyszervező képességét, vendégszeretetét, s példaként említette az elmúlt évekből a birkózó-, és a vívó-világbajnokságot, illetve a vízilabda és a cselgáncs Európa-bajnokságot. Fábián szerint a NOB új reformprogramja, az Agenda 2020 épp az olyan közepes városoknak ad olimpiarendezési lehetőséget, mint amilyen Budapest. Az olimpiai bajnok sportvezető a 2024-es pályázattal kapcsolatban úgy vélekedett, hogy rengeteg munka vár még a kormányra, a MOB-ra és Budapestre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.