Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Július 17. 10:06, péntek | Sport
Forrás: MTI

Bundabotrány - Újabb elcsalt magyar meccsek

Bundabotrány - Újabb elcsalt magyar meccsek

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csütörtökön vádat emelt újabb két bundaügyben összesen 15 különböző mérkőzést érintően.

Amint az az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményből kiderül, a KNYF vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt 24 terhelttel szemben emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon abban a büntetőügyben, amely 2013 tavaszán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon indult az Egri FC, illetve egyes U19-es csapatok által játszott bajnoki mérkőzéseket érintően. A terheltek között van a mérkőzések jogellenes befolyásolását a házi őrizete ideje alatt is tovább folytató K. Zoltán és L. Mátyás is.

A vádirat szerint ebben az ügyben 13 manipulációval érintett futballmérkőzésről van szó, amelyek között szerepel a 2013. április 13-án lejátszott FTC-Siófok (4-2) NBI-es összecsapás, az Egri FC hét bajnoki mérkőzése a 2012/2013-as idény tavaszi szezonjából, négy U19-es bajnoki találkozó és egy 2009-ben játszott Liga Kupa-mérkőzés.

A mérkőzések manipulációja - a tájékoztatás szerint - a "megszokott séma" szerint zajlott: az elkövetői kör játékosokat keresett meg, és jogtalan előnyt kínált nekik azért, hogy az általuk kiválasztott meccs az online fogadások megnyeréséhez szükséges, elvárt eredményt hozza. Amennyiben a mérkőzésen a kívánt eredmény született, a befolyásolásában részt vett kör megkapta érte a megállapodás szerinti, több ezer eurós nagyságrendű vesztegetési pénzt, ellenkező esetben azonban pénzkifizetésre nem került sor.

A nyomozás során "adat merült fel" arra vonatkozóan, hogy két további U19-es bajnoki mérkőzés kapcsán a manipulációs ajánlattal megkeresett és azt elfogadó játékvezető hivatásos katona. "Az alapügytől elkülönített, katonai eljárásra tartozó büntetőügyben a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsához benyújtott másik vádiratban a volt katonával szemben két rendbeli kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt, hét társával szemben vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya." - áll a közleményben. A vádiratban szereplő nyolc terhelt közül hatan az előbbi vádiratban is szerepelnek.

A nemzetközi bundabotrány kapcsán 2013 májusában a magyar ügyészség összesen 45 fő ellen emelt vádat négy különböző vádirat alapján, ezek közül eddig kettő tárgyalása kezdődött el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.