Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2024. Február 08. 07:59, csütörtök | Sport

Büntetőpárbajban verte meg az olaszokat a magyar férfi vízilabda-válogatott

Büntetőpárbajban verte meg az olaszokat a magyar férfi vízilabda-válogatott

A dohai vizes világbajnokság második fordulójában az olasz válogatottal csapott össze a magyar pólóválogatott.

A végig kiegyenlített mérkőzés hajrájára még az olasz csapat fordult kétgólos előnnyel, de egyenlíteni tudtunk, így végül ötméterespárbajban dőlt el a találkozó.

Vizes világbajnokság, Doha
D- csoport 2. forduló
Magyarország- Olaszország 9-9 (2-2, 2-2, 3-3, 2-2) – bűntetőkkel 6-5

A meccs első ráúszását az olaszok hozták el, de Vogel Soma védéssel kezdett. Manhercz góljával mi szereztük meg a vezetést az első percben, de Di Somma kihasználta az olasz emberelőnyt, és rögtön egyenlített. A negyed további részében a kapusoké és a védekezésé volt a főszerep. Szinte minden támadás végén csak másodpercek maradtak a befejezésre. Végül az első negyed végén előbb Velotto talált be, majd Vígvári egyenlített.

A második negyedben is az olaszok hozták el a labdát. Ezt Jansik kapufája követte, de az első gólra a hatodik percig kellett várni. Zalánki révén megszereztük a vezetést. Egy perc múlva már kettőre nőtt az előnyünk, de a negyed végén az olaszok gyors gólokkal egyenlíteni tudtak.

A harmadik negyedet az olaszok kezdték jobban. Két gyors gólt lőttek, így az 5. percben már 6-4 volt az állás. Manhercz találatával zárkóztunk, de Echenique hatalmas lövését nem tudta hárítani Vogel, megint kettővel vezettek az olaszok. A negyed végén Vígvári és Vámos is betalált, így ez a negyed is döntetlennel zárult.

Nem indult jól a magyar csapatnak az utolsó negyed. A kemény olasz védelem mellett nem sikerült kihasználni az emberelőnyöket, néha lövésig sem jutottunk. 5 perccel a meccs vége előtt újra kétgólos hátrányba kerültünk. Mikor már azt hihettük, hogy ez a mérkőzés elúszott, jött Jansik, és egy gólra zárkóztunk. Vámos szenzációs védekezését követően a megúszó Zalánki egyenlíteni tudott. Jöhettek az ötméteresek.

Az első olasz lehetőség a kapu mellé ment. Vámos gólja után Vogel fogta meg a következő olasz lövést. Manhercz találatával már kétgólós előnyben kerültünk. Egy gólváltást követően közel kerültünk a győzelemhez, de az utolsó két lövőnk, Jansik és Angyal is kihagyta az ötméteresét, míg az olaszok ezt nem tették meg. A második körben Di Somma, Vámos, Renzutto és Manhercz is gólra váltotta a lehetőségét. Végül Echenique lövését Vogel védte, és Zalánki keze sem remegett meg, így magyar győzelemmel zárult a mérkőzés.

Király Barbara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 19:54, szombat | Sport

Ez igazi rally lesz!

Idén 2024-ben a Diósgyőr ralin P14-es kategóriában állsz rajthoz Velezdi Eszter navigátoroddal.

2024. Május 25. 19:51, szombat | Sport

Egy dobogós Diósgyőr ralis eredménynek örülnénk!

Beszélgetés Kronome Ákos autóversenyzővel, nagy megmérettetés előtt.

2024. Május 25. 08:12, szombat | Sport

Férfi kézilabda NB I - Előnyben a címvédő Veszprém a döntőben

A címvédő Veszprém házigazdaként 35-28-ra legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, péntek esti mérkőzésén.

2024. Május 24. 23:28, péntek | Sport

Versenyzői rutinja a Top15-be repítette Gender Tamás Juniort!

Gender Tamás Junior a WSK - Open Series International Circuit La Conca - OKJ kategóriában 2024.05.07-11. között versenyzett.