Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Április 13. 10:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvár Castrum SC

Castrumos Európa bajnoki érmek Dániából

Castrumos Európa bajnoki érmek Dániából

Egy arany két ezüst

Április 8-9-én rendezték a dániai Roskilde városában a 2017-es Junior és Felnőtt Shinkyokushin Európa Bajnokságot, ahonnan a kapuvári Castrum SC karatésai ismét érmekkel, kupákkal tértek haza. Az öt fős versenyző gárda 1 arany-, és 2 ezüstérmet harcolt ki a kontinens viadalon.

Európa legjobb Shinkyokushin karatés harcosai mérték össze tudásukat a vikingek hazájában. A két napos versenyen előbb a juniorok, majd a felnőtt versenyzők küzdhettek a bajnoki címekért.
A junior női -55 kg-os korcsoportban Bán Lili három győztes küzdelmet követően megszerezte az Európa bajnoki címet. A győri Bercsényi Sportiskola 11. évfolyamos tanulója keményen osztotta a wazarikat, majd pedig a döntőben kemény felütései ipponnal jutalmazták eddigi felkészülését.
Végerbauer Roberta a junior női nehézsúlyban remekelt, és küzdötte be magát a döntőbe. Remek fejrúgásait nehezen védték ellenfelei. Sajnos a döntő küzdelemben a litván ellenféltől érkező köríves fejrúgás védésével elkésett, így az ezüstérem csillogása dicsérte sikerét.
Pantelics Bence a junior -70 kg-ban svéd ellenfelét remek fejrúgással búcsúztatta. Az előző versenyek, és a készülés során szerzett sérülései miatt, a követő ukrán fiú ellen már nem tudta 100%-ban felvenni a harcot. Bírói döntéssel maradt alul, s mivel ellenfele a kategória Európa bajnokaként távozott, így Bence az előkelő 5. helyen végzett.

Felnőttek csatája
Vasárnap már a felnőtt mezőnyé volt a főszerep. Szondi Anikónak sajnos nem sikerült eljutnia a dobogóig, ám klubtársa Németh Veronika előbb egy grúz lányt győzött le, majd a litván Rita Pivoriunaite korábbi Európa bajnokot utasította ipponnal maga mögé. A döntőben pedig csapattársával, Szabó Zsófiával vívta csatáját. 5 perc elteltével a tavalyi magyar Európa Bajnokot hozták ki győztesként a bírók.
Veronika ezüstérmével kiérdemelte a júliusi Világkupán való szereplés jogát, így 19 évesen ő lehet a legfiatalabb versenyző az európai karate válogatottban, a súlycsoportos világbajnokságon Astanában.

Megkérdeztük Sensei Pantelics Péter edzőt, hogyan értékelné versenyzői szereplését:

- Először is szeretném megköszönni támogatóinknak, az edzőtársaknak és szurkolóinknak a segítséget, hogy ezt a szép eredményt elértük. A Castrum mindig a magyar karate élvonalában szerepel. Versenyzőinkre ezúttal is büszke vagyok, hiszen szívvel, lélekkel küzdöttek. A napokban szerencsétlenül járt veszkényi motoros fiú egykor tanítványom volt. Tiszteletére a hétvégi versenyen társai fekete szalagot varrtak karate ruhájukra, és Rajmundért is vívták csatájukat. Egy biztos, szükségük van mind testi, mind a lelki regenerálódási szakaszra, hogy a sérülések rendbe jöjjenek, és újra 100%-os erőbedobással vívhassák nemzetközi csatáikat. A legutóbbi két Európa Bajnokságon elért összesen 5 db Európa bajnoki cím nem csak fizikálisan, de anyagilag is megterhelte az egyesületet. Szükség van a feltöltődésre.

Címkék: castrum, karate, kyokushin

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás