Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2011. Október 16. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Chipsadós termék lesz a cukrozott sör is

Chipsadós termék lesz a cukrozott sör is

Bekerült a cukrozott sör a chipsadós termékek körébe, emelkedik több illeték, településadót vethet ki az önkormányzat - többi között ilyen változások lesznek a jövő évi adótörvényekben.

A cukrot tartalmazó sör és az alkoholos üdítő népegészségügyi termékadója 20 forint lesz literenként. A korábbi termékek közül csak az energiaital literenkénti 250 forintos adója nem változik. Az üdítőitalé literenként 5-ről 7 forintra, a süteményé kilogrammonként 100-ról 150 forintra a sós snack és az ételízesítő pedig 200-ről 250 forintra emelkedik. A kávé után mégsem kell fizetni. Átalakul az autók átírási illetéke: a jövőben a motor teljesítményétől és a kocsi korától függ majd az illeték mértéke. Változnak a bírósági illetékek is: a válóper után például 30 ezer forintot kell fizetni a jövőben.

Jövőre az önkormányzat települési adót vethet ki, de az új közteher levonható lesz az iparűzési adóból, valamint nem állapítható meg törvényben szabályozott közteher tárgyára, így jövedelemre, adózás előtti eredményre és árbevételre. Az önkormányzat által kivetett építmény- és telekadó nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének a 3 százalékát. Felgyorsul az ingatlanilleték kivetése: az ingatlan megszerzéséről az ingatlan-nyilvántartási eljárás befejezését követő 8 napon belül értesíti a földhivatal az adóhatóságot. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 15:35, péntek | Belföld

Beérte Portugáliáét az egy főre jutó magyar GDP, vásárlóerő paritáson

Magyarország az elmúlt évben is folytatta a felzárkózást, a baloldali gazdasági szakértők \"károgása\" és a jegybanki vélemények ellenére az európai uniós átlag 75 százalékáról 77 százalékára emelkedett a magyar GDP -

2023. Március 24. 12:27, péntek | Belföld

Úgy be volt rúgva, hogy állni se bírt, mégis a volán mögé ült - Videó

A rendőrök továbbra is hangsúlyozzák, hogy ne vezessen gépjárművet, ha alkoholt, vagy bódító hatású szert fogyasztott a vezetés megkezdése előtt!

2023. Március 24. 09:21, péntek | Belföld

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is.

2023. Március 24. 07:09, péntek | Belföld

Novák Katalin: addig van magyar jövő, amíg vannak gyermeket vállalók Magyarországon

Addig van magyar jövő, amíg vannak olyanok, akik gyermeket vállalnak Magyarországon - mondta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Kaposváron.