Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Július 12. 11:49, hétfő | PR
Forrás: 24/7

Cirkuszi mutatványok az edzések porondján

Cirkuszi mutatványok az edzések porondján

Nem kell artistának lenni ezekhez a gyakorlatokhoz.

Minden kezdet nehéz, hatványozottan igaz ez, ha sportolásról van szó. Azoknak, akik felnőttként vágnak bele a mozgásba, nagyon nehéz megtenni az első lépéseket, hát még milyen nehéz lenne, ha slackline-on tennék mindezt. De ne siessünk ennyire előre. Az alábbiakban olyan mozgásformákat mutatunk be, amik első ránézésre bármelyik cirkuszban megállnák a helyüket, a másodikra viszont leginkább előcsalogatja a bennünk élő gyerekeket, hogy önfeledten élvezhessük a sportot.

Az előbb már említett slackline pontosan úgy fest, mint a kötéltánc, néhány apróságot leszámítva persze, például hogy nem kötélről és nem táncról van szó. A többi stimmel. Ez tehát azt jelenti, hogy a mozdulatsor, az egyensúlyozás egy vékony kifeszített valamin azonos, de ebben az esetben ez a kifeszített valami kötél helyett egy heveder, ami a feltalálóinak, a hegy- és sziklamászóknak köszönhető. A slackline nagyon hatékony az egyensúly fejlesztésében, javítja a koncentrációt, mindemellett pedig remek szórakozás. Különféle szélességű és hosszúságú hevederek kaphatóak, amiket edzettségi szintünktől függően tudunk magasabbra és magasabbra kifeszíteni. Életkortól függetlenül mindenki számára jó választás, ahogy a következő eszköz is.

A gyerekek túlnyomó többsége önfeledten élvezi az ugrálóvárakat, ami a szülőket sokszor egy otthoni trambulin beszerzésére motiválja. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy a trambulin nem csak a gyerekek játékszere lehet. Mert bár szórakoztató és vidám mozgást tesz lehetővé, ez nem kizárólag a kicsik kiváltsága. A trambulin tehát nem csak játék, hanem egy olyan eszköz, amivel erősíthetjük az izmainkat, ízületeinket, de egészében a testünket, javíthatjuk az egyensúlyérzékünket, felpezsdíthetjük a vérkeringésünket, valamint még eközben szórakozhatunk is. Nem mellesleg terápiás eszközként is használják, a legyengült test erősítése gyanánt. Ha tehát szeretnénk belekezdeni valamilyen sportba, de nem bánnánk, ha közben lehetne kicsit játszani is, a slackline és a trambulin sem hiányozhat a háztartásunkból!

Címkék: Artista, cirkusz, Sport, strend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák