Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Április 30. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Fertődért Egyesület

Civilek a fertődi turizmus szolgálatában

Civilek a fertődi turizmus szolgálatában

A 2014 évi fejlesztésekről és egy új akcióról tartott sajtótájékoztatót Horváth Zoltán a Fertődért Egyesület elnöke.

- Az egyesületünk egyik alapvető célja a helyi turizmus támogatása. Fertőd egyik kitörési pontja a turizmus fejlődése. Szerintünk óriási növekedés előtt áll a kerékpáros turizmus. Egyre több ember a jó adottságaink miatt érkezik: a sík, könnyen kerékpározható területek, felújított, jó minőségű kerékpárutak, rengeteg látnivaló.- mondta tájékoztatóján Horváth Zoltán

Az Esterházy kastély és a Nemzeti Park is folyamatos fejlesztésekkel gondoskodik a látnivalókról. De természetesen a többi tájház, múzeum, nyári program is színesíti a program kínálatot. Acivileknek ezeket kell tartalommal megtöltenünk

Első a biztonság,Ennek érdekében hozták létre a Bike SOSszolgáltatást, aminek célja a kerékpáros műszaki hibák esetén helyszíni segítségnyújtás. A szolgáltatást a Patent Bike fertőendrédi kerékpárüzlet szakemberei végzik. Idegen helyen kiránduló család programját nagyon el tudja rontani egy váratlan műszaki hiba. Ekkor lehet a Bike SOS-t hívni. Ha kell, csere kerékpárral is lehet a kirándulást folytatni.

Nagyon fontos, hogy a vendégeknek a kirándulásaik során legyen mit megnézniük, legyenek, programok, kiállítások. De erről informálni is kell őket.Ennek segítése érdekében több kiadványt készítettek pályázati támogatásból.A kiadványokhoz a helyben megszálló vendégek a szálláshelyeken jutnak hozzá.

Az Activ Guide turisztikai dossziétartalmazza Fertőd és környéke látnivalóit, hasznos információkat és a vendéglátó helyeket.

Az új kerékpáros útvonalakat térkép formájában is kiadták. Mindegyik útvonalra jellemző, hogy családok számára is ideális, gyerekek által is kerekezhető, családi programot jelentenek.
Az útvonalakon rengeteg látnivaló, pihenőhely, vendéglátóhely is található.
Új kerékpáros útvonalak: Esterházy körút 8km
Fertőd-Pamhagen körút 40km
Berg Gusztáv körút 55km
Alpokalja körút 63km

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.