Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2019. Április 26. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: GYSZSZC HunyadiJ ános Középiskola

Csak a csornai Hunyadi diákjai fértek fel az országos tanulmányi verseny dobogójára

Csak a csornai Hunyadi diákjai fértek fel az országos tanulmányi verseny dobogójára

Történelmet írtak a pedagógiások

Évről évre beszámolunk a csornai Hunyadi János Középiskola pedagógia szakos országos tanulmányi verseny nagyszerű eredményeiről. Az idén azonban az eddigieket is túlszárnyalva történelmet írtak.

Az idén végzős 12. C osztály tanulói első perctől fogva kimagasló érdeklődéssel és fegyelemmel viselkedtek a tanítási órákon. Így nem meglepetés, hogy az elődöntőre az iskolából 21 tanuló jelentkezett, és kiváló eredményeket értek el. Az előző évek tapasztalatai alapján várható volt, hogy idén is nagyon szoros lesz a mezőny, de arra senki nem számított, hogy a legnehezebb éppen a pedagógiai ágazat döntőjébe való bejutás lesz. Március közepén jelentek meg az NSZFH honlapján az elődöntő eredmények. A Hunyadiból hét tanuló bejutott a döntőbe.

Az országos döntőre ismételten Szolnokon került sor. Két teljes napon át egyenruhás, izgatott fiatalok és kísérő tanáraik több középiskolában írásbeliztek és szóbeliztek az összes ágazatban. A hunyadisok most is a Szolnoki Műszaki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában versenyeztek.

A hosszú út Szolnokra mindig kalandos, korai kelős és fárasztó. A finom ebéd után bizony nem is olyan egyszerű végigélni a titkosítás izgalmas perceit, megfogadni a versenyfelelősök utolsó intelmeit. Mivel emeltszintű érettségi vizsgát tesznek a tanulók, 180 perc alatt kell elkészíteniük versenydolgozataikat. Az idei feladatlap is jó tudáspróbának bizonyult: neveléselmélet, didaktika, gyógypedagógia, általános pszichológia, fejlődéslélektan, játékpedagógia sok gondolkodni valót adott a lányoknak és a fiúknak.

Idén különösen sokat segített, hogy Németh Dóra egykori hunyadis diák, aki 2014-ben vett részt az országos versenyen, ma a Debreceni Egyetem Pedagógia MA végzős hallgatója Debrecenből leutazott mindkét napon, hogy mentálisan segítse a hunyadis pedagógiásokat.

Újabb lelkierő próba következett, hiszen csütörtökig kellett várni az eredményre. Ekkor tudták meg, hogy a Csornai Hunyadi versenyzői végeztek az országos verseny első,második és harmadik helyén.

A Hunyadi János Középiskola versenyzőinek eredményei:
Erdélyi Veronika Országos I.helyezés
Czumpf Melani Mercédesz Országos II.helyezés
Mészáros Enikő Országos III.helyezés

Csapó Krisztina Országos V.helyezés
Szabó Dániel Országos IX.helyezés
Horváth Julianna Országos XVII.helyezés
Fördős Viktória Országos XVIII.helyezés
Veronika, Melani, Enikő, Krisztina, Dani 100-100 többletpontot kapott a továbbtanuláshoz. Julcsi és Viki 50-50 többletpont kapott a továbbtanuláshoz.

Gratulálunk minden versenyzőnek és Világosné Rozsonits Erika felkészítő tanárnak!


Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 07. 09:00, péntek | Helyi

Tegnap újabb baleset történt, ezúttal az M86-os autóúton Vásárosfalu térségében

Elaludt a volánnál.

2020. Augusztus 06. 16:00, csütörtök | Helyi

Magyarország legőrültebb rockabilly zenekara Csornán a Zenepavilonban

Ricky And The Drunken Sailors - a 2018-as X Faktor élőshowjának versenyzője.

2020. Augusztus 06. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Nézze meg legújabb állásajánlatainkat!

2020. Augusztus 06. 09:00, csütörtök | Helyi

Halálos baleset Kisfaludnál, személyi sérülés Szanyban, mindkét helyen személyautó és busz ütközött

Fekete nap volt a tegnapi a Rábaköz közlekedésében.