Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Február 14. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Családi házak, kazánház, melléképület, autók, kémények égtek

Családi házak, kazánház, melléképület, autók, kémények égtek

A 6. héten történt

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hét ember sérült meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó hétfő reggel Koroncón, az Attila utcában. A jármű vezetője idejében elhagyta az autót, nem sérült meg. A győri hivatásos és a koroncói önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet.

Két személyautó karambolozott kedd délelőtt Győrben, a Galántai utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A balesetben egy ember megsérült, őt további vizsgálatokra kórházba szállították a mentők. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon váltakozó irányban, félpályán haladt a forgalom.

Egy személygépjármű teljes terjedelmében égett szerda délután az M85-ös autóút, csornai elkerülő szakaszán. Az autó egy utánfutót is vontatott, amelyre nem terjedt át a tűz. A csornai hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A műszaki mentés ideje alatt a kanyarodó és a külső sávot teljes szélességében lezárták. Az eset során nem sérült meg senki.

Családi ház egyik szobájában használati tárgyak égtek csütörtök délután Hegyeshalomban, a Fő utcában. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, ezért a négy lakója rokonokhoz költözött. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Négy személyautó ütközött péntek délután Győrben, a 83. számú belterületi szakaszán. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint megszüntették a forgalmi akadályt. Az autókban összesen hatan utaztak, senki sem sérült meg közülük.

Egy családi ház tetőszerkezete égett 15 négyzetméteren péntek éjszaka Győrben, az Iszkápa közben. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, majd megbontották a tető szigetelését további izzó részek után kutatva. Az eset során nem sérült meg senki. A négy lakó rokonokhoz költözött.

Egy családi házzal egybeépített 50 négyzetméteres melléképület égett szombaton kora délután Győrzámolyon, a Béke utcában. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűz a családi házra nem terjedt át. Az épületben berendezési tárgyakat és tűzifát tároltak. Az egységek kiérkezésére a tulajdonos négy darab, 11,5 kilogrammos propán-bután gázpalackot kihozott az épületből, amelyeket nem ért hőhatás. Az eset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt egy vegyes tüzelésű kazán szombat délután Csapodon, a Fertőszentmiklósi úton. A 16 négyzetméteres pincehelyiség füsttel telítődött. A kapuvári hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, hőkamerával átvizsgálták az egész épületet és ventilátorral átszellőztették a pincét. A házban négyen laknak, ők nem sérültek meg. A fűtést alternatív módon oldják meg.

Vasárnap délután Mihályiban, a Korona utcában egy családi ház kéményben a lerakódott korom miatt keletkezett dugó, amely miatt a pince füsttel telítődött. A kapuvári hivatásos tűzoltók kitárazták a kazánt, megszüntették az elzáródást és átvizsgálták az égéstermék-elvezetőt, majd ventilátorral átszellőztették a helyiséget. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést. Az eset során nem sérült meg senki.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.