Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2021. Szeptember 28. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Babóti Sportlőtér

Családi napot rendeztek a Babóti Sportlőtéren

Családi napot rendeztek a Babóti Sportlőtéren

Régi és új fegyvereket is láthattak a részvevők.

Szombaton családi napot tartottak a Babóti Sportlőtéen. A rendezvény célja az volt, hogy népszerűsítse a sportlövészetet, mint szabadidős tevékenységet és a hazafias nevelés eszközét, ls a sportlövészetet beillessze az ifjúság nevelésébe.

A megnyitón beszédében Gyopáros Alpár országgyűlési képviselője kiemelte:
- Fontos a vidéki összetartozás, a közösségek erősítése. A Babóti Sportlőtér létrejötte, ugyan magántőkéből valósult meg, de a Magyar Falu Program civil alapjából sikeresen pályázott 2 millió forintra.

- Hatalmas fejlődésen ment keresztül ez a terület. Itt korábban egy mezőgazdasági hulladék lerakó volt, most pedig egy országos szintű lőtér üzemel, amire méltán lehet büszke Babót község. Az önkormányzat a kezdetektől támogatta a kezdeményezést. A mai napra, nagyon színvonalas programmal készültek a szervezők, aminek a helyiek is nagyon örülnek. Itt ma megelevenedik a történelem is a fiatalság is láthatja régen mivel védték az országot.- mondtaMolnár János Babót község polgármestere

- Szeretnénk a környék utánpótláskorú gyerekeit bevonni a lövészsportba, hogy a mostani fiatalság ne a számítógép előtt üljön, hanem tapasztalja meg a lövészsport szépségeit. A kitartást, összpontosítást, versenyszellemet. Célunk, hogy az egyesületekkel közösen együttműködve, tovább színesítsük programokkal a térség sportéletét. Nagyon örülünk, hogy a Babóti Sportlőtér helyet adott ennek a rendezvénynek és bízunk benne, hogy hagyományt teremtünk a mai nappal, és jövőre ugyanitt találkozhatunk.-hangsúlyozta Dr. Bencsik Balázs, a Nyugat Magyarországi Lövész Egyesület elnöke.

A programban légpuska lövészverseny, íjászbemutató, és hadi fegyver (kézifegyverek és ágyúk) bemutató is szerepelt. A részvevők kipróbálhatták a honvédség katonai csapatszállító páncélos járművét. A programottörténelmi fegyverbemutató, elöltöltős bemutató lövészet zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Ne legyen se bűncselekmény, se baleset áldozata halottak napján!

A rendőrség idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szeretteinkre biztonságban emlékezhessünk.

2021. Október 28. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Október 28. 09:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás ünnepi rendje

Mikor tegyük ki a kukát?

2021. Október 27. 13:00, szerda | Helyi

Felújítási munkák miatt csak korlátozott ügyfélfogadás lesz pénteken a csornai kormányablakban

A NAV-ablak ezen a napon zárva lesz.