Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Július 23. 13:33, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Családi tragédia a vasúti átjáróban

Családi tragédia a vasúti átjáróban

Vonattal ütközött össze egy autó Csornán, négy ember meghalt

Személyvonattal ütközött egy személyautó Csornánál, a 86-os úttal párhuzamos földút vasúti kereszteződésében. A vonat maga alá gyűrte és mintegy kétszáz méteren maga előtt tolta a gépkocsit. A jármű négy utasa a helyszínen meghalt. A műszaki mentést a csornai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói végezték – áramtalanították a járművet, majd segítetettek a roncs szétvágásában és az elhunytak kiemelésében. A vonat utasai közül az első információk szerint senki nem sérült meg - ők leszálltak a vonatról és elindultak a csornai vasútállomásra, ahonnan mentesítő buszjárattal utazhatnak majd tovább.

Rázó László a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. szóvivője az MTI-t. elmondta, hogy a baleset a 86-os úttal párhuzamos mellékút vasúti átjárójában történt. A személyautó a tilos jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe, ahol összeütközött egy személyvonattal.Az autóban utazó négy ember vesztette életét. Az első információk szerint a Győrből Sopron felé tartó vonaton utazók közül senki sem sérült meg - tette hozzá.A vasúti közlekedés a helyszínelés és a műszaki mentés idejére szünetel a szakaszon, az utasokat vonatpótló buszokkal szállítják.

Ruskáné Takács Anita, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a vonat az ütközés után mintegy kétszáz méteren keresztül tolta maga előtt az autót..

Polgárfi Tímea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte, hogy az érintett útszakaszt lezárták.

Az MTI úgy tudja, hogy a balesetben három felnőtt és egy gyermek halt meg.

A helyszínre érkezőket borzasztó látvány fogadta. Az első hírekkel ellentétben nem a 86-os főút vasúti átjárójában, hanem a soproni vasútvonal TÜZÉP telep magasságában található átjárójában történt a tragédia. Ezen az átjárón leginkább az útépítéseken dolgozó kavics szállító kamionok járnak, személyautó forgalma nem nagy. Az átjáró nagyon nehezen belátható a csornai vasútállomás felé a sínek mentén található telephelyek, depók miatt. A vonat a csornai állomásról indult Sopron felé, mikor a személykocsi a négy utassal eléhajtott. Senkinek nem volt esélye. A vonat legalább 200 méteren tolta az autót, mire meg tudott állni. Képeinken is látszik, hogy a személygépkocsi teljesen összetört, az áldozatokat feszítő vágóval szabadították ki a tűzoltók a roncsból.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?