Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 19. 18:44, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Csalók élnek vissza a vállalkozók tájékozatlanságával a pályázatok kapcsán

Csalók élnek vissza a vállalkozók tájékozatlanságával a pályázatok kapcsán

A Miniszterelnökséghez érkezett jelzések szerint csalók próbálnak visszaélni a vállalkozók tájékozatlanságával az európai uniós pályázatok kapcsán.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek elmondta: a csalók azzal próbálkoznak, hogy közvetítői díjat kérnek a cégektől, amennyiben pályázati pénz érkezik számlájukra.

Elmondása szerint a csalók olyan cégeket keresnek meg, amelyek árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot, és arról tájékoztatják a vállalkozásokat, hogy egy "rapid pályázat" keretében gyorsan vissza nem térítendő uniós támogatáshoz juthatnak. Ám ennek fejében 20 százalékos közvetítői díjat kell fizetniük.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: ilyen pályázat nincs és nem is lesz, a 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszak maradvány forrásai és a mostani uniós költségvetési ciklus pénzei esetében sem.

Kiemelte: közvetítői díjat a pályázati forrásokért egyik pályázatot kiíró szervezet, sőt senki sem szedhet. Ez bűncselekmény - szögezte le. Hasonlóképpen az is - tette hozzá -, ha valaki pályázati forrásért ilyet felkínál.

Csepreghy Nándor azt javasolja a cégeknek, ha valaki ilyen ügyben megkeresi őket, forduljanak a rendőrséghez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.