Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2013. Július 24. 13:09, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Csillagháborús katona toppant be a hastingsi csatába

Csillagháborús katona toppant be a hastingsi csatába

Star Wars-os katona toppant be a hastingsi csata felelevenítésébe. A fehér, műanyag páncélzatú, lézerkarabélyos birodalmi rohamosztagos igencsak kirítt az ezer évvel ezelőtti harci ruházatú és fegyverzetű tömegből.

Az 1066-os csata újrajátszása Northamptonshire-ben történt, Kelmarsh Hallnál az Élő történelem című tömegrendezvényen. Mintegy kétezer ember nyüzsgött a harcmezőn. A történelmi hűséghez igazodó rendezvényen nem csupán Hastings történéseit, hanem időrendben haladva a Rózsák háborújának egy csatáját és a D-nap, a II. világháborús normandiai partraszállást is felelevenítették.
Ami a csillagháborús katonát illeti, megjelenését "távoli jövő a jelen múltjában" mondattal lehetne összegezni, ha a Csillagok háborúja filmek elején nem tudatta volna mindig felirat, hogy a cselekmény réges-régen játszódik. A brit Metro újság megjegyzi, hogy a "kakukktojásharcos" vagy félreérthette a rendezvény szervezőinek felhívását, és azt hitte, hogy filmek csatajeleneteit fogják játszani, vagy nagyon becsapták az iskolában történelemórán.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 30. 12:01, csütörtök | Bulvár

Kutyája vezette a gazdájához a mentőket

Dorka több száz méteren keresztül vezette a mentőautót, a magatehetetlenül fekvő gazdájához.

2023. Március 25. 07:37, szombat | Bulvár

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg többeket Pennsylvaniában

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg két embert és sebesített meg többeket az Egyesült Államokbeli Pennsylvaniában pénteken este.

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Bulvár

Megtiltotta a TikTok használatát a hivatali berendezéseken a cseh képviselőház és a szenátus

Megtiltotta a TikTok közösségi médiafelület használatát hivatalos információs rendszerében a cseh képviselőház és a szenátus.

2023. Március 19. 09:00, vasárnap | Bulvár

Ilyen bűnügyeket mások csak filmekben látnak

Újságírók kísértek el helyszínelőket munka közben.