Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 15. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Papp József

Csőd és káosz a csornai önkormányzat vezetésében?

Csőd és káosz a csornai önkormányzat vezetésében?

Ma megszavazták, hogy pályáznak, hétfőn már be kell adni a pályázatot.

Hasonló módon, mint a múlt héten, most is előző nap délután kapták meg email-ben a csornai képviselők a másnap reggel 9-kor kezdődő ülésre a meghívót. Az ellenzéki képviselők kifogásolják ezt az eljárást. Képünkön a testületi tagok ismerkednek az ülés elején kiosztott előterjesztéssel, amiről 10 perc múlva aztán szavazniuk is kellett.

- Én már a múlt heti ülésen is jeleztem, hogy ez így nem működhet!- mondta Horváth János Zoltánné képviselő. Múlt héten is előző nap délután küldték ki a meghívót másnap kilencre. Még szerencse, hogy legalább most előtte pár nappal telefonáltak, számítsunk rá, hogy lesz ülés. Mi nem főállású képviselők vagyunk, nem nézegetjük egész nap, hogy mikor kell ugrani, és nem biztos, hogy át tudjuk szervezni a programunkat. Ez így nem mehet tovább! Tervszerűbb, tudatosabb munkát várunk az önkormányzat vezetésétől.

- Én a múlt heti ülésen egyszerűen részt sem tudtam venni, mert előre leegyeztetett üzleti programjaim voltak.- folytatta Dani Richárd képviselő. Az csak szerencse, hogy ma el tudtam jönni. Most legalább néhány nappal korábban telefonon szóltak, hogy számítsunk egy pénteki rendkívüli ülésre. A polgármester asszony szerint „több százmilliós” csapadékvíz-elvezetési pályázatot akar beadni az önkormányzat. Felsorolt ugyan néhány utcát, de az ülés előtt kiosztott előterjesztésben sem műszaki tartalom, sem költségbecslés nincs. Kérdésemre válaszul a polgármester asszony elmondta, hogy a terveket és a költségvetést akkor kell kidolgozni, ha a pályázatot támogatják.

- Horváth János Zoltánné képviselőtársammal természetesen minden értelmes fejlesztési elképzelést támogatunk, most is igennel szavaztunk. Azt azonban nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy az önkormányzat vezetése semmibe veszi, lenézi a képviselőket, nem tájékoztatja őket időben, dróton rángatnak bennünket, mikor fejükhöz kapnak: Jaj, testületi ülést kell tartani! A múlt héten rendkívüli ülés volt, a jövő héten rendes ülés lesz. Miért kellett ma megint összerántani bennünket?

- Kíváncsiságból az ülés után megnéztem a pályázati kiírást. Ekkor ért igazán a döbbenet! Ezt a pályázatot 2015 december 23-án írták ki. 2016 február 8-án már megjelent a pályázat kitöltő programja is, tehát azóta rég el lehetett volna készíteni, ki lehetett volna dolgozni. Mégis mi történt? Ma döntést hoztunk, és a tavaly decemberben kiírt pályázat pályázati anyagát el kell készíteni, ki kell dolgozni, mert a beadási határidő április 18-án hétfőn (!) lesz. Sajnálom azokat a hivatali dolgozókat, akik ezzel töltik a hétvégéjüket. Milyen munka folyik ebben az önkormányzatban? Ki a felelős azért, hogy figyelje a pályázati kiírásokat, előkészítse a kidolgozást? Hogy van ez a hivatal vezetve? Az ilyen kapkodásból, utolsó pillanatban összecsapott munkából lehetnek aztán a hibás pályázatok, és akkor nem juthatunk hozzá az egyébként szükséges támogatásokhoz. Csak remélni tudjuk, hogy nem így lesz!- zárta Dani Richárd.

A bizonyosság kedvéért mi is megkerestük a pályázati kiírást, és amit találtunk, az teljes mértékben alátámasztja Dani Richárd szavait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!