Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 11. 17:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Csődeljárást kért maga ellen a Pápai Hús 1913 Kft.

Csődeljárást kért maga ellen a Pápai Hús 1913 Kft.

A Pápai Hús 1913 Kft. csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a Veszprémi Törvényszékhez július 9-én - jelentette be a társaság hivatalos honlapján csütörtökön.

Közleményükben ismertetik: a törvényszék a csődeljárás lefolytatását végzésben elrendelte, vagyonfelügyelőként a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t jelölte ki.
Emlékeztetnek rá, hogy a céget a közelmúltban a kormány rendeletben stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette, ezért a csődeljárást az erre vonatkozó szabályok szerint kell lefolytatni.
A társaságot szerdától ideiglenes fizetési haladék illeti meg a csődeljárásról szóló végzés közzétételéig, amely a csődeljárás kezdő időpontja lesz. A végzés közzétételéről a Veszprémi Törvényszék intézkedik. A társaságot a végzés közzétételétől fizetési haladék illeti meg a közzétételt követő 120. napot követő második munkanap 0 óráig.
A cég közölte, a Pápai Hús 1913 Kft. jelenlegi gazdasági helyzetében a tulajdonosok nem találtak más megoldást, mint a csődeljárás lefolytatása iránti kérelem benyújtását. A csődeljárás célja, hogy az adós fizetési haladékot kapjon, és ennek időtartama alatt megtalálja a megoldást arra, hogy fizetőképességét helyreállítsa és ennek érdekében csődegyezséget kössön.
Hozzáteszik: a jogos hitelezői igényeket szeretnék kielégíteni, mindent megtesznek azért, hogy partnereik bizalmát ne veszítsék el. A cég partnereit továbbra is szerződésszerűen ellátja termékekkel.
A Magyar Közlönyben július 3-án jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús 1913 Kft-t.
A törvény szerint a kormány rendeletben stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítheti azokat a gazdálkodó szervezeteket, amelyek adósságainak rendezéséhez, hitelezőikkel való megegyezéséhez, reorganizációjához nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik.
Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Pápa polgármestere a Pápai Hús legutóbbi rendkívüli közgyűlését követően az MTI-nek elmondta: Politzer József ügyvezetői megbízását visszavonták és munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették, helyére határozatlan időre Uzsoky Andrást nevezték ki. A vezetőváltás okát nem indokolta. Emlékeztetett, hogy a cégben az önkormányzat április 22-én szerzett tulajdonrészt, azóta a mintegy négyszáz beszállítóval szemben fennálló tartozás rendezésére kétmilliárd forintot fordítottak, és a velük szemben fennálló kötelezettségeiket folyamatosan csökkentik.
A Pápai Hús 1913 Kft.-ben tulajdonos cégek, a Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. március 6-án fogadták el az üzletrészek átruházására tett önkormányzati ajánlatot, így a város 88,4 százalékos tulajdonosa lett a cégnek, a fennmaradó rész a Pápai Víz-és Csatornamű Zrt.-nél maradt. A tulajdonosok akkor úgy döntöttek, hogy a Pápai Hús Kft. törzstőkéjét csaknem 1,3 milliárd forinttal emelik, addig a cég törzstőkéje 590 millió forint volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;