Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 05. 13:11, hétfő | Belföld
Forrás: hajdupress.hu

Csökkenhet az üzemanyagok ára!

Csökkenhet az üzemanyagok ára!

Bár az olajár a héten emelkedett, ennek negatív hatásait a forint árfolyamának erősödése ellensúlyozni tudta.

Mindezek hatására legnagyobb valószínűsége annak van, hogy jövő héten csökken majd a hazai benzin és gázolaj ára.

Az összehangolt jegybanki lépés a dollárlikviditás fokozása érdekében, valamint a kínai kötelező tartalékráta csökkentése egyaránt a befektetői hangulat javulásához járultak hozzá a héten, melynek hatására az olaj árfolyama is emelkedni tudott. Ennek megfelelően az elmúlt egy hetet nézve a benzin és a gázolaj dollárban mért átlagos jegyzésára is emelkedett. A benzin esetében 0,3%-os a gázolajnál pedig 0,7%-os volt a drágulás mértéke.

A forint árfolyama azonban erősödést mutatott a dollárhoz képest a befektetői hangulatjavulás közepette. A múlt heti 231,5-ös átlagár után az utóbbi napokban 227,7-es átlagos érték alakult ki, aminek hatására a benzin hazai fizetőeszközben mért átlagára 1,4%-kal, a gázolajé pedig 0,9%-kal csökkent forintban mérve.

Bár az olajár a héten emelkedett, a forint árfolyamának erősödése ezúttal kedvezhetett az autósoknak. A hazai fizetőeszközben mért benzin és gázolajár ennek köszönhetően ugyanis csökkent, melynek megfelelően szerdától a hazai kutakon is lejjebb kerülhetnek az árak -számol be a portfolio.hu.

Címkék: üzemanyag, benzin, gázolaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.