Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2023. Március 03. 14:25, péntek | Külföld
Forrás: mti

Csökkentek a termelői árak az euróövezetben januárban

Csökkentek a termelői árak az euróövezetben januárban

Az euróövezetben a vártnál nagyobb mértékben csökkentek a termelői árak januárban az előző havihoz képest az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése alapján.

Az euróövezet termelői árai 2023 januárjában 2,8 százalékkal csökkentek az egy hónappal korábbihoz képest, jóval meghaladva a 0,3 százalékos csökkenést jelző piaci várakozásokat. Decemberben 1,1 százalékkal nőttek a termelői árak havi bázison.

A termelői árak csökkenése elsősorban arra vezethető vissza, hogy az energiaárak 9,4 százalékkal estek a decemberi 2,4 százalékos havi emelkedés után.

Energia nélkül a termelői árak 1,1 százalékkal emelkedtek havi szinten, ami 2022 májusa óta a legnagyobb emelkedés.

Az Európai Unióban a termelői árak januárban 2,2 százalékkal csökkentek a decemberihez viszonyítva, amikor 1,2 százalékos volt a havi növekedés.

A termelői árak az euróövezetben 15,0 százalékkal, az Európai Unióban 16,4 százalékkal haladták meg januárban az egy évvel korábbit.

Címkék: termelői árak

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 08:11, vasárnap | Külföld

Cannes - Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

2023. Május 27. 07:27, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok határozott üzenetben ítélte el a koszovói kormányt a szerb kisebbség elleni erőszak miatt

Az Egyesült Államok határozottan elítéli, hogy a koszovói kormány erőt alkalmazott a fennhatósága alatt álló terület északi, szerb többségű részén - közölte az amerikai külügyminiszter pénteken.

2023. Május 26. 16:30, péntek | Külföld

Déli szomszédunknál is baj van, legmagasabb készültségi szinten a szerb hadsereg

Milos Vucsevics, Szerbia védelmi minisztere arról tájékoztatott Facebook-oldalán, hogy a szerb elnök és a fegyveres erők legfőbb parancsnoka a legmagasabb szintre emelte a szerb hadsereg készültségét.