Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Augusztus 28. 10:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Csornai Múzeum

Csorna 45 éve város

Csorna 45 éve város

Időszaki kiállítás nyílik a múzeumban.

A Csornai Múzeum időszaki kiállítással emlékezik meg a várossá nyilvánítás 45. évfordulójáról, és az intézmény facebook oldalán hív minden érdeklődőt a kiállításra. Az invitálásban minden benne van, amiről ez az ünnep szól. A múlt, az ősök tisztelete, az örökül kapott város megbecsülése, a lelkes lokálpatriotizmus. Ehhez nincs mit hozzátenni, változtatás nélkül tesszük közzé a szöveget. Ezzel hívunk mi is mindenkit, hogy nézze majd meg a kiállítást.

"1971 – Csorna nagy éve, a történelmi pillanat, a várossá válás ünnepe. Tízezer ember közös akarata, vágya, álma, munkája, a remények és a lehetőségek éve.
Tízezer ember? Több. Mert velünk szólnak – ünnepelnek az őseink is, akik megteremtették az alapo­t, amire építkezni lehetett. Akiket tisztelünk, becsülünk, és el nem feledünk.

Múzeumunk nekik állít emléket szeptember 3-án nyíló kiállításával, amely – kapcsolódva Csorna egyéb rendezvényeihez – tisztelettel és szeretettel köszönti a 45 éves Várost.

A kiállítás bemutatja, kik voltunk és kikké szerettünk volna válni. Felvillannak az ünnep fényei, de mögöttük láthatóak lesznek az ipar, a mezőgazdaság fejlesztésének törekvései, és hangsúlyos szere­pet kapnak a korszak nagy eredményei, amelyek közül kiemelkedő jelentőségű volt, és máig hatóan az, a kulturális alapintézmények felépítése, a kulturális gyökerek büszke felvállalása.

A kiállítás megtekintése, és valamennyi múzeumi szolgáltatás (tárlatvezetés, fotózás) a Város Ün­nepének napján, szeptember 3-án MINDEN CSORNAI számára INGYENES. Csornai az, aki annak érzi magát, mert itt született, itt élt vagy itt él, itt dolgozik, vagy ezért dolgozik, vagy bármiért (bárkiért) idehúzza a szíve. Csornai az, aki büszkén tudja vállalni: Csornai vagyok!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.