Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Február 10. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Csorna, ahogy soha nem fogjuk látni

Csorna, ahogy soha nem fogjuk látni

Fantáziaképek számítógépes grafikával.

Kényszerleszállás, transformers vagy árvíz a Soproni úton? Van aki olyan szemmel látja Csornát, ahogy mi soha nem látjuk. A facebook-on meghökkentő, felkavaró fantáziaképekkel találkozhatunk. Minket az is érdekelt, ki az, aki ezeket a képeket kitalálja, megcsinálja.

Nagy Zoltán 38 éves csornai fiatalamber. A csornai szakmunkásképzőben végzett, most Mosonszolnokon dolgozik. Gyerekkorában szeretett rajzolni, festeni, de ma már a számítógépes grafika érdekli. Iskolában nem tanulta, ahogy elmesélte, hobbiból, saját maga tanulta meg a Photosop programot, amivel a képeit készíti.

- A képek sokszor apokaliptikusak, pusztulást mutatnak. Ez valamiféle világlátás, vagy inkább csak eszköz arra, hogy a a rendelkezésre álló technikai eszközökkel minél hatásosabb képet készítsen?

- Egyáltalán nem vagyok pesszimista ember. A képek készítése során viszont azt szeretném, hogy minél hatásosabbak, meghökkentőbbek legyenek. Sokat foglalkozom a kidolgozással, nekem fontos, hogy a képek, a színek szépek legyenek. Szeretném a lehető legtöbbet kihozni a képekből és a programból.

- A képek előre készen vannak a fejében, vagy a munka során alakul ki a végeredmény? Hogy készülnek a képek, hány fotó összerakásával születik meg a kész mű?

- Ez változó. Van olyan kép, amit előre kitaláltam, és azt igyekeztem megvalósítani. A legtöbb esetben inkább menet közben alakul ki. Amikor elkezdek egy képpel dolgozni, adok neki valami munkacímet. Volt olyan amelyiknek "majd lesz valami" volt a munkacíme. Ez nem épp a tudatosságot mutatja.- mondja mosolyogva.
Van olyan képem, amihez 30 kölönböző fotót használtam fel, raktam össze. A képeken általában 15-20 órát dolgozom, egy-egy bonyolultabb kép így akár egy hónap alatt készül el. Mikor mennyi időt tudok fordítani rá. A képekhez nem csak fotókat használok, van, amit kézzel rajzolok meg. Van egy digitalizáló táblám, amire kézzel tudok digitális grafikát rajzolni.

- Van valamilyen csoport, közösség, akik hasonló munkákat csinálnak, és akikkel kapcsolatban van, vagy megosztják egymással a tapasztalataikat?

- Nincs, teljesen egyedül dolgozom. Persze az interneten látom mások munkáit, és én kicsit más szemmel is tudom nézni ezeket, a részletek kidolgozását, a képi hatásokat. Én a saját utam járom, hobbiból, a magam szórakozásáért csinálom. Persze annak örülök, hogy tetszenek a képeim, örülök a lájkoknak, megosztásoknak, dícsérő hozzászólásoknak.

A facebook-on továbbra is találkozhatunk majd Nagy Zoltán további munkáival.

Nézzük meg azt a rövid animációt, amit Nagy Zoltán készített a csornai képei felhasználásával.

Címkék: grafika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?