Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 31. 09:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Csorna díszpolgára lesz Áder János köztársasági elnök

Csorna díszpolgára lesz Áder János köztársasági elnök

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2012. május 29-i üléséről

A képviselő-testület beszámolók tárgyalásával kezdte ülését. A napirendi pontok keretében elfogadta a hulladékkezelési közszolgáltató által alkalmazott közszolgáltatási díj mértékéről és az alkalmazás tapasztalatairól szóló, a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás által ellátott szociális szolgáltatások működéséről szóló, valamint a közterület-felügyelet működéséről szóló beszámolókat.

Negyedik napirendi pontban önkormányzati rendeletek módosításáról döntött a testület. A módosításra törvény kötelezte az önkormányzatot, mivel a rendeletekben meghatározott szabálysértési rendelkezéseket hatályon kívül kellett helyezni. Az eddig szabálysértésnek minősülő magatartásokat a képviselő-testület tiltott, közösségellenes magatartásnak minősítette, illetve indokolt esetben hatályon kívül helyezte.
Utolsó alkalommal döntött a testület a - 2012. május 1-től állami tulajdonba került - Margit Kórház önkormányzati biztosi jelentésének elfogadásáról, egyben köszönetét fejezte ki az Integra Consulting Zrt.-nek a kórház adósságállományának csökkentése érdekében 2007. év óta kifejtett magas színvonalú munkájáért.
Elfogadta a testület a közoktatási intézmények átszervezésére vonatkozó javaslatot. A képviselő-testület 2012. augusztus 1-jével a Csornai Általános- és Művészeti Iskola, Óvoda elnevezésű intézményt átszervezi úgy, hogy a többcélú intézmény Napközi Otthonos Óvoda intézményegysége az intézményből kiválik, így két intézmény jön létre a Csornai Általános- és Művészeti Iskola és a Napközi Otthonos Óvoda Csorna. A képviselő-testület - feltételekkel - engedélyezte a Kerényi György Művészeti Iskolában a szaxofon és gordonka tárgyak oktatását, valamint jóváhagyta a Hunyadi János Gimnázium profilmódosítási kérelmét a kereskedelmi ügyintéző és a pedagógiai asszisztens szakképzések indítására vonatkozóan a 2012/2013-as tanévtől.
Módosította a testület az önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 5/2011. (II. 15.) önkormányzati rendeletet. A módosítást a testületi ülések kezdési időpontjának változása, valamint az elmúlt időszakban felmerült változások indokolták
Ezt követően tárgyalta a képviselő-testület a Vilmos Park Egészségturisztikai Kft. tevékenységével kapcsolatos döntések meghozatalára vonatkozó javaslatot. A képviselő-testület 2012. június 1-től a fizető-parkolóhelyek és a piac üzemeltetésével, a közterületek rendjének biztosításával, valamint a közmunka szervezésével kapcsolatos feladatok ellátásával a társaságot bízta meg. A változások miatt módosította a képviselő-testület a társaság alapító okiratát, továbbá új önkormányzati rendeletet alkotott a fizető-parkolóhelyek létesítéséről, valamint üzemeltetésének szabályozásáról.

Döntött a képviselő-testület:
- a csornai 4. számú fogorvosi körzet fogorvosi feladatainak ellátására ismételt pályázat kiírásáról,
- Csorna Város Önkormányzata és Csorna Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás elfogadásáról,
- lakossági támogatással történő járdafelújításról,
- az 1,5 M Ft összegű Civil Támogatási Alap felhasználására vonatkozó pályázat elbírálásáról,
- Csorna város közigazgatási határvonalának területcserével történő módosításáról,
- a Szent Antal temető fejlesztéséhez (ravatalazó építése) szükséges terület biztosításáról,
- a VILL-KORR ENERGIA Kft.-vel kötendő biogáz erőmű megvalósítását célzó együttműködési megállapodás elfogadásáról.
Zárt ülésen tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület a helyi kitüntetések adományozására vonatkozó javaslatokat. A képviselő-testület egyhangú támogatással Csorna Város Díszpolgára címet adományoz dr. Áder János úrnak, Magyarország Köztársasági Elnökének, Csorna város szülöttének.

Horváth Péterjegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.